Klikk her for å se flere bilder!

Marianne, som har foreldre i Tønsberg og som besøker byen flere ganger i året, tilbringer mye tid her i Vestfold om sommeren. Årets sommer var intet unntak, og Marianne knipset i vei både i Tønsberg, Horten, Eidsfos, Åsgårdstrand og på Verdens ende.

41-åringen jobber til daglig som frilansfotograf og fotolærer i Nederland. I tillegg er hun gründeren bak prosjektet See My City, som har som mål å markedsføre byer verden over via blant annet Facebook og fotonettstedet Instagram.

– Vårt hovedmål er å vise de lokale innbyggerne hvordan de kan se, legge merke til og sette pris på stedet de bor. Når disse igjen oppfordres og motiveres til å fotografere og dele bildene via Instagram, skaper vi en selvgående markedsføring av byen som kommer fra hjertet av byen; beboerne selv. Jo bedre disse bildene er, jo større er effekten, forklarer hun.

SE OGSÅ: Her er bildene fra årets Slottsfjell-festival

See My City født i Tønsberg

Selv om Oslo er den eneste norske byen i prosjektet per dags dato, deler Marianne flittig bildene hun tar i Vestfold på både Facebook og sin egen Instagram-profil. Det var faktisk i Tønsberg ideen til See My City-prosjektet ble født:

– Jeg hadde besøkt Tønsberg bibliotek og tok noen fine bilder der som jeg publiserte på Instagram. Responsen var overveldende og jeg fikk kommentarer fra mennesker over hele verden om at de fikk lyst til å se biblioteket med egne øyne. Jeg ble til og med kontaktet av en medarbeider på et bibliotek her i Nederland som ville intervjue meg om biblioteker og sosiale medier. Instagram, spesielt i kombinasjon med Twitter og Facebook, er et fantastisk virkemiddel til å sette steder som Tønsberg på kartet.

Marianne får mye respons på bildene hun tar og legger ut:

– Jeg får veldig ofte kommentarer fra følgere som vil til Norge etter at de har sett bildene mine, sier hun.

Favorittsteder

Til tb.no forteller hun at Vestfold har flere særegenheter som gjør området til et yndet fotomotiv:

– To favorittsteder er Ringshaug og Verdens Ende. Det er vel først og fremst naturen, vegetasjonen, svabergene og fjorden som tiltrekker meg. Men jeg er også veldig glad i å fotografere den typiske norske eller skandinaviske arkitekturen som jeg finner både i Tønsberg sentrum og omegn, men også i Åsgårdstrand og Horten.

SE OGSÅ: Bli med inn på Ringshaug ungdomsskole

Glad for bildespredning

Reiselivssjef i Tønsberg, Irene Haugen Wilhelmsen, har naturlig nok ingenting imot at Tønsberg-fans som Marianne Hope deler sine inntrykk av byen på nettet.

– Vi ønsker gjerne at folk sprer bilder fra Tønsberg. Det er det mange som gjør, og det er vi glade for, sier hun til tb.no.