De neste dagene får vi mye klarvær i Tønsberg og omegn. Det åpner også for minusgradene.

– Det blir tørt og kjølig vær fremover, men fortsatt regn ut dagen i dag. I natt blir det oppholdsvær og så faller temperaturen og vil holde seg lav fremover, sier meteorolog Inger-Lise Aasen Askautrud ved Meteorologisk institutt.

Her kan du se været for de neste dagene

Nullføre

Minusgradene vil stort sett komme på nettene og i morgentimene, men også på dagtid vil det bli kaldt.

– Dere langs kysten vil nok ligge rundt 0 grader, sier Askautrud til tb.no.

Det betyr at de som ferdes på vestfoldveiene må være forsiktige. Allerede har det vært flere utforkjøringer på grunn av glatte veier.

LES OGSÅ: Kvinne til sykehus etter utforkjøring

I forrige uke kunne tb.no melde at temperaturene lå 4-5 grader over normalen for november. Dette har ikke forandret seg, men de neste dagene vil vi nærme oss normalen igjen.

– Det er senhøst, og det har vært en del varmere enn det pleier denne måneden. Nå går det mot litt mer vanlige temperaturer, sier meteorologen.

Ikke snø

Det kan bli noe skyer, spesielt på onsdagen når et nedbørsfelt skal passere gjennom Agder og Telemark. Men noe hvitt teppe i bygatene kan vi nok bare glemme.

– Det ser så tørt ut nå at det blir nok mest barfrost. I fjellområdene kan det kanskje snø litt, men så langt vi ser kommer det ikke noe nedbør.

– Jeg er egentlig glad for barfrost, for da dør flåtten og Iberiasneglen, legger Askautrud til, med forbehold om at hun ikke er biolog.

Skiftende vind

Det har vært mye vind og vær i nyhetsbildet de siste dagene, etter Hildes herjing langs kysten fra Bergen til Bodø. Vindstyrken i Vestfold er imidlertid lite å skryte av.

– Det blir ikke så mye vind. Det blåser litt i dag, men det roer seg i løpet av natten. Resten av uka blir det litt skiftende bris, men det ser ikke ut til å bli noe kraftig vind i perioden.