Her tagger de - lovlig!

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Kamilla og Helge syntes Essostasjonen på Kaldnes fra 50-tallet trengte et aldri så lite ansiktsløft. Dermed fikk de noen lokale grafittikunstnere med på en noe utradisjonell oppussing.

DEL

Murveggen ved vaskehallen er ikke lenger hvit og trist. Farger som står i stil til Esso sprayes som forskjellige «pieces» på en nygrunnet, grå vegg. Sammen skal det bli en komplett «burn», bestående av en sint cowboy-bensinpumpe, bobler, bokstaver og annet Esso-relatert.

- Det var ålreit å bli med på det her. Morsomt å få lov til å vise kunsten vår på en lovlig måte, grafitti er jo en veldig mistolket kunst, sier en av guttene som står for verket.

Levende kunstverk

Helge Johansen, ansatt på Esso, er ivrig og overbevist om at dette kommer til å bli kult.

- Det er en veldig gammel stasjon som har blitt litt for voksen for målgruppen vi ønsker å nå. Vi må modernisere litt, og det å trekke inn lokale grafittikunstnere for å lage noe som dette synes vi er en god idé.

Gutta fikk en avtale på å lage noe i tråd med Essos ansikt utad, og det er ikke tvil om at dette blir et stort, levende kunstverk. Bensinpumpa har fått ansikt, temperament og bein å gå på.

Nestleder Kamilla Omsted sier seg enig med Helge. Det er kult å stikke seg litt ut i mengden.

- En bensinstasjon kan lett bli litt kjedelig. Dette er en morsom tvist på kunst, og forhåpentlig vil det trekke oppmerksomhet og flere unge til stasjonen, sier hun.

Kanskje flere stasjoner henger seg på? Det er Esso-gjengen enige i at hadde vært noe - enn så lenge er de den kuleste bensinstasjonen i by'n.

Artikkeltags