Olsen har vært i hardt vær for sine eiendomshandler i flere måneder. Denne helgen gikk nyheten om at Olsen fikk gratis garasjeplass verdt 220.000 kroner i omtrent i alle medier, men Siv Jensen prioriterte ikke å la seg intervjue om saken i går.

LES MER: Fastpris: 220.000,- Olsens pris: 0,-

Del

Fire setninger fra Siv

I stedet sendte hun disse fire setningene på e-post:

«Det er aldri hyggelig for en politiker når det blir stilt spørsmål omkring ens private økonomi. Jeg har oppfordret Per Arne Olsen til å være åpen og svare på de spørsmålene han får, og jeg er glad for at han har brukt blogg og Facebook for å gi sin versjon av saken. Jeg ser at Tønsbergs Blad og Per Arne er veldig uenige om hva som er sakens stilling, men at Per Arne har støttet avisens krav og ønsket en politigransking av saken velkommen. Ut over det er det vanskelig for meg å kommentere sakens realiteter,» skriver Jensen i e-posten som ble sendt via Frps kommunikasjonssjef Fredrik Färber.

Boden ble borte

Tønsbergs Blad fortalte lørdag at tidligere ordfører Per Arne Olsen (FrP) fikk en ekstra parkeringsplass gratis av utbygger Jarlsø eiendom.

Utbygger solgte disse til fastpris 220.000 kroner i hele salgsperioden. Olsen hevdet først han fikk den i bytte mot en terrassebod som var i prospektet, men boden har aldri vært i verken prospekt eller byggesøknad.

LER OGSÅ: – Hvordan kan en bod bli verdsatt til 220.000 kroner?

Olsen skriver i bloggen sin at flere andre også har forhandlet seg fram til gratis parkeringsplasser. Men Jarlsø Eiendom svarer kun på spørsmål fra Olsen og andre medier.

Heller ikke i går fikk Tønsbergs Blad svar på våre spørsmål som vi sendte til styreformann i Jarlsø Eiendom, advokat Knut Hernæs.
■ Har de andre fått gratis p-plasser, eller har de fått p-plasser som kompensasjon for noe?
■ Hvordan ble Olsen og de andre valgt til å få p-plassene? Loddtrekning?
■ Hva har de andre eierne av leiligheter uten bod fått i kompensasjon?
■ Eventuelt: Har alle uten bod fått en form for kompensasjon?

Det lyktes ikke Tønsbergs Blad å få kontakt med leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Anders Anundsen (FrP) fra Vestfold i går.

Olsen gjentok i går at han kun vil svare på spørsmål fra politiet heretter.