Gå til sidens hovedinnhold

Kort på ryggen og fyldig rundt ørene, takk!

Artikkelen er over 7 år gammel

Det er ikke bare vi mennesker som trenger å klippe oss. Derfor startet Weronika (27) hundesalong i Tønsberg.

TØNSBERG: I mai i år åpnet dørene en ny hundefrisørsalong byen.

Bak salongen står polske Weronika Bac (27) og mannen Adrian Bac (29).

Når tb.no er på besøk en stekende varm julidag, er det den spanske vannhunden Lucas som skal friseres. Dette er hans første besøk hos Hello Doggy. I dag skal både pelse og klørne klippes.

LES OGSÅ: Ny medisin gjør hunden din giftig for flåtten

Etter at matmor Randi Andersen har hjulpet til med å få Lucas opp på stellebordet og gitt ham en hadeklem, kan klippingen starte. Barbermaskinen går jevnt og trutt i tre timer. Lucas holder seg forbausende rolig de nesten fire timene behandlingen varer. Kanskje er det Weronikas rosende og rolige prat med hunden gjennom behandlingen som roer ned gemyttene.

– Jeg snakker mye med hundene, slik at de skal føle seg trygge. Hunder har også følelser, forteller Weronika.

Hun kom til Norge for 1,5 år siden, fordi hun savnet mannen Adrian, som allerede hadde vært her i halvannet år på grunn av jobb.

Hun tok et norskkurs, men oppdaget at det var vanskelig å få seg jobb. Derfor bestemte hun seg for å starte et eget selskap, og drive med det hun kan best: hundestell.

27-åringen er nemlig ingen nybegynner i faget, og forteller at hun har diplom fra Polens to beste hundefrisørskoler.

LES OGSÅ: – De kappet av beinet til Ruby og la henne i en plastsekk

– Viktig å dokumentere

Som tidligere PR-student, har hun også fått med seg hva som er viktig for norske kunder.

– I Norge er det viktig at man har dokumentert utdanning og gode nettsider. Jeg behandler også hundene ute i salongen i stedet for på bakrommet, fordi jeg vil at alle skal kunne se hva jeg gjør.

Salongen, som ligger i Smuget, går stadig bedre.

– Antallet kunder øker, men vi har fortsatt ledige timer hver dag. I går fikk vi får første stamkunde, vi ble så glade!

LES OGSÅ: Flere sauer skambitt av løs hund

Weronika og mannen har også dratt markedsføringen enda et steg lenger. Du har kanskje dett den – en diger, beige varebil med rød hundetunge stikkende ut.

– Den er inspirert av hundebilen fra Dum og Dummere-filmen. Vi kjører rundt hver helg, med maskothodet ut av vinduet. Noen løper etter bilen vår, forteller Adrian.

Etter to timers barbering begynner det å røyne på litt for Lucas, og han blir utålmodig. Han har en del floker i pelsen, noe som gjør at arbeidet tar lengre tid enn planlagt.

Kosepause

Weronika stopper arbeidet umiddelbart, lener seg mot Lucas, klapper og prater rolig med ham. Etter en liten pause er han igjen rolig, og klippingen kan fortsette.

Etter tre timer har Lucas fått en sommelig sveis, som innebærer at mesteparten av pelsen nå ligger på gulvet. Men det er fortsatt litt igjen, og Weronika finner fram en sak for å finpusse. Etterpå klippes klørne. Mens hun holder på, sitter hunden lydig og venter.

Tålmodigheten tar imidlertid slutt på sekundet når matmor Randi viser seg i døren, og Lucas kan ikke vente med å komme ut i sommervarmen igjen.

– Jeg er kjempefornøyd, og kommer til å komme hit igjen, sier Randi.

LES OGSÅ: Reddet hund fra glovarm bil

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.