Oppfordrer til boikott av TB

Fremskrittspartiets Anders Anundsen.

Fremskrittspartiets Anders Anundsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Stortingsrepresentant Anders Anundsen har bestemt seg for å boikotte Tønsbergs Blad. Statsrådkandidaten oppfordrer abonnenter til å si opp avisen og slette TB-journalister som venner på Facebook.

DEL

Det var sent onsdag kveld Anundsen gikk til frontalangrep på Tønsbergs Blad i et innlegg på sin egen Facebook-profil. Bakgrunnen er at Anundsen hevder avisen i årevis har bedrevet bevisst kampanjejournalistikk mot Fremskrittspartiet.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Boikott og konspirasjonsteorier

Ifølge Anundsen toppet det seg på valgdagen, da avisen i en kommentarartikkel reduserte Frps Morten Stordalen til en «outsider» i kampen om det siste distriktsmandatet i Vestfold. Avisen gjorde Høyre og Ap til favoritter i kampen om mandatet, basert på en lokal meningsmåling gjennomført to og en halv uke før valget. Da stemmene ble talt opp på valgkvelden, gikk mandatet til Frp og Stordalen.

Personlig boikott

Samme dag førte en feil til at en helsides annonse fra Frp ikke kom på trykk i avisen. De to hendelsene har fått begeret til å renne over for Anundsen. I en tilleggskommentar under det opprinnelige Facebook-innlegget opplyser han at han har startet en personlig boikott av Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: – Dette blir en bingokveld

«Det hører også med til historien at jeg ikke gir kommentarer eller informasjon til TB fra og med 9/9-2013. Uten at noen vil merke særlig forskjell, for jeg har aldri vært interessant nok for den avisen. Jeg er jo fra Larvik..... Da spiller det liten rolle om jeg har vært leder for det som i denne stortingsperioden har vært Stortingets viktigste komité......», skriver Anundsen.

Stordalen vil ha dialog

Fersk stortingsrepresentant Morten Stordalen fra Re ønsket onsdag ikke å kommentere Anundsens Facebook-utspill. Han ønsket heller ikke å svare et klart ja eller nei på hvorvidt han deler Anundsens oppfatning om at Tønsbergs Blad bedriver bevisst kampanjejournalistikk mot Frp.

– Men jeg vet at det er mange i Vestfold Frp som føler det sånn. Det forstår jeg, og følelsene kan jeg ikke jeg ta fra folk. Jeg har en avtale om å sette meg ned med redaksjonsledelsen i Tønsbergs Blad for å få til en god dialog, sier Stordalen.

Ber om møte

Fylkesleder i Vestfold Frp, Tom Holthe, sier at forholdet mellom partiet og Tønsbergs Blad nå blir tema på neste fylkesstyremøte.

LES OGSÅ: De borgerlige gjør brakvalg

– Det som Anders har lagt ut på Facebook får være mellom Anders og Tønsbergs Blad. Så skal vi diskutere vårt forhold til avisen i vårt neste styremøte. Vi ser jo at forholdet er anstrengt, sier Holthe.

Han vil be fylkesstyret om å ta initiativ til et dialogmøte med Tønsbergs Blad.

– Vi ønsker å samle opp eksempler på det vi mener er urimelig behandling av Frp i avisens spalter. Så er det opp til avisen om de ønsker et slikt møte, sier Holthe.

Negative til boikott

Frps tidligere ordfører Per Arne Olsen og dagens gruppeleder Bent Moldvær er to av de lokale politikerne som har måttet tåle den største dosen med kritisk journalistikk i Tønsbergs Blads spalter. Selv om begge sier de forstår og kjenner igjen frustrasjonen over avisens journalistikk, støtter de ikke Anundsens valg av strategi.

– Jeg personlig har aldri vært tilhenger av å boikotte noe, ei heller som politisk virkemiddel. Det må også være opp til hver og en om de vil betale for et produkt. Når det er sagt tror jeg at alle, i ytringsfrihetens navn, må tåle at folk sier ifra om det de mener. Ikke minst bør en avis tåle det, sier Olsen.

– Han må stå for det han sier og jeg for det jeg mener. Jeg er ikke på det nivået at jeg ønsker å boikotte noen som helst. Hvis jeg ønsker å si opp et abonnement er det opp til meg, men jeg har ikke til hensikt å oppfordre andre til å gjøre det, sier Moldvær.

LES OGSÅ:– Nå skal bomsatsene ned

Vil ikke svare

Anders Anundsen svarte ikke på Tønsbergs Blads henvendelser onsdag. Det gjorde heller ikke Fremskrittspartiets generalsekretær Finn Egil Holm. Fra kommunikasjonssjef Ole Berget i partiets stortingsgruppe får Tønsbergs Blad opplyst at heller ikke partileder Siv Jensen kan svare på spørsmål om saken.

– Jeg håper du har forståelse for at vi er opptatt med å forberede regjeringsforhandlinger. Denne saken har ikke partiledelsen noen kommentar til, sier Berget.

Under er Anundsens Facebook-innlegg:

Når etterdønningene av min forbannelse over Tønsbergs Blad har lagt seg, er jeg fortsatt like forbannet på at den avisa driver bevisst kampanjejournalistikk mot Fremskrittspartiet og våre folkevalgte og tillitsvalgte. Det har de drevet med i årevis og det toppet seg valgdagen. Da demonstrerte de på nytt sin inkompetanse ved bevisst å late som om kampen om sistemandatet i Vestfold egentlig stod mellom Høyre og Arbeiderpartiet, mens alle fakta pekte i retning av at det stod mellom Ap og FrP og kanskje Høyre, selv om det var mye lenger til Høyres tredjemandat enn til FrPs andre. Valgresultate bekrefter det jeg hele tiden har hevdet.

TB kostet antagelig mange FrP-stemmer fordi mange i Tønsberg og Nøtterøy ville stemme taktisk. Det bekreftes også av bakgrunnstallene fra de to kommunene.

I tillegg klarte TB å fjerne vår helsides valgannonse valgdagen, som kunne gitt et riktigere bilde enn det Tønsberg Blad ville innprente velgerne.

I valgkampen har TB bevisst holdt FrP unna spaltene. Avtaler er brutt og til og med på fellesarrangement med Bondelaget, klarte TB å utelukke FrP -som var best representert - fra fellesbildet.

Det er kanskje litt i grenseland, noen vil sikkert mene det er smålig og useriøst og jeg understreker at jeg aldri i mitt liv gjort noe lignende, men jeg tillater meg å oppfordre alle som kan klare seg uten Tønsbergs Blad å avslutte sine abonnement og fjerne journalistene i TB fra vennelisten på Facebook.

Jeg har allerede gjort det.

Jeg tror ikke det vil ha noen stor effekt, men de som er enige i at TB denne gangen også gikk over grensa, må jo kunne gi beskjed på en eller annen måte.

Slik oppførsel kan ikke forbigåes i stillhet etter min mening.

PS!

Dette er ikke ment å ramme de redelige ansatte i TB, men avisens generelle holdning smitter over på alle, desverre.

Ds.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.