29. juni setter fotograf Pål Buran ut på en reise ulik noen han har vært på før. Han skal nemlig seile jorda rundt med kjæresten og en kamerat.

Pål, som bor i Tønsberg, jobber til daglig ved Skitt Fiske i Sandefjord. Som en ekstrajobb tar han bilder av Tønsberg og omegn.

Se flere av Påls bilder fra Vestfold øverst i saken!

– Å reise er det beste du kan bruke tid og penger på. Å møte mennesker fra forskjellige kulturer og egentlig aldri vite hva du opplever neste dag, liker jeg godt, sier han til tb.no.

Pål har reist en del i sitt liv, men da stort sett med mer tradisjonelle framkomstmidler.

– Jeg føler at det er reisen til destinasjonen man husker best, og da er det liten vits å fly hit og dit og dermed gå glipp av det beste ved turen.

LES OGSÅ: Helt nytt for en månedslønn

Motoren døde i Belgia

Lengre seilturer er ikke helt nytt for den erfarne hobbyfotografen. Men kan imidlertid håpe at det går bedre denne gangen…

– Jeg har hatt ett forsøk på dette tidligere, men det endte med en seilbåt uten motor i Belgia i ett år og et medlemskap i Royal Belgian Sailing Club, som jeg fortsatt får flere e-poster av hver uke, ler han.

Når han nå prøver en gang til, er det med en 34 fots Hero 101.

– Det er en båttype som har reist rundt jorda flere ganger og blitt en kjent langturseiler. Båten er rigget med alt av nødvendig utstyr for en trygg seilas og selvfølgelig en haug med fiskeutstyr.

Rundreise

Reiseruten er ikke helt klar ennå, men hovedmålene er pekt ut på kartet. Underveis er planen også å få med seg lokale, kulturelle opplevelser.

LES OGSÅ: – Finn din drøm og bare gjør det!

– Det blir en rask seilas ned til Biscaya, hvor vi skal prøve å få med oss en konsert med The Cat Empire. Etterpå kommer vi nok til å ta oss god tid nedover Europa og se om ikke vi kan få til en del fjellklatring i Spania, Portugal og muligens Marokko før vi går ut til Gran Kanaria og så ned til Kapp Verde, som er siste landkjenning før vi krysser over til Karibien.

Når Pål, kjæresten og kompisen forlater Kapp Verde skriver vi sannsynligvis november. I Karibien er planen å få med seg karnevalet i Trinidad, feire jul og nyte livet. Etter det, går turen muligens til Panama.

– Kanskje seiler vi videre vestover og inn til San Blas-øyene rett utenfor Panama for så å selge båten eller legge den på vent til en videre seilas senere.

Foto-eldorado

Med mange måneder på havet blir det selvfølgelig mange gode fotomuligheter, og Pål regner med å ha tusenvis av øyeblikk på minnekortene.

LES OGSÅ: Lever ut den store drømmen

Enten du selv skal ut på jordomseiling selv, eller bare rusle en tur på brygga i Tønsberg, deler Pål noen metoder som har gjort ham til en bedre fotograf. Se faktaboksen til høyre i saken for Påls fototips!

Pål Buran og Arnhild Lien ved seilbåten på Kaldnes før de legger ut
Pål Buran (30) og kjæresten Arnhild Lien (28) kastet loss på Kaldnes søndag formiddag. (Foto: Espen Moe)

Paret legger fra til vink og lykkeønskninger
Paret fikk lykkeønskninger for turen. (Foto: Espen Moe)

Seilbåten underveis byfjorden
(Foto: Espen Moe)