Per Arne Olsen til PR-bransjen

PR-JOBB: Tidligere ordfører i Tønsberg og nestleder i Frp, Per Arne Olsen (Frp) har hatt politikk som jobb i 30 år. Nå har går han til Norges største pr-byrå. Foto: Tri Nguyen

PR-JOBB: Tidligere ordfører i Tønsberg og nestleder i Frp, Per Arne Olsen (Frp) har hatt politikk som jobb i 30 år. Nå har går han til Norges største pr-byrå. Foto: Tri Nguyen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Det er 30 år si tidligere Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen (Frp) var sysselsatt utenfor politikken. Nå trer han inn i PR-bransjen.

DEL

Per Arne Olsen (52) sier i november farvel til politikken og starter som seniorrådgiver i Norges største PR-byrå, Gambit Hill+Knowlton.

Snakket sammen

– Ble du headhuntet?

– Jeg ble ikke det, men vi har snakket sammen en stund, sier Olsen som blir en av pr-byråets 17 medarbeidere med bakgrunn i politikken. Flere av dem er personer han har hatt politiske dueller med opp gjennom årene.

– Jeg får jobbe med mange spennende mennesker, sier han.

LES OGSÅ: Per Arne Olsen skal granskes

Privatliv

Olsen er i dag stortingsrepresentant på Vestfold-benken, men har sagt nei til gjenvalg. Han har for tiden permisjon fra Frp. Politikken har lagt beslag på mye av Olsens tid. Nå kan det bli tid til litt mer privatliv.

– Bare det å gå av som nestleder i Frp, ga meg 30 helger ekstra i året, sier han. Olsen har ikke vurdert å jobbe i Frps organisasjon.

– Jeg har godt av nye utfordringer, sier han. Olsen har vært i det politiske rampelyset i mange år, alltid parat til å svare på spørsmål og profilere Frps politikk.

– Jeg ser fram, til å leve et liv uten å mene noe hele tiden. Jeg får ikke så høy egenprofil i den nye jobben, legger han til.

Lang erfaring

– Hva slags oppgaver kan du få i den nye jobben?

– Det vil handle mye om å bruke min kompetanse i skjæringspunktet mellom offentlig og privat sektor, sier han.

LES OGSÅ: Per Arne Olsen gir seg på Stortinget

– Det blir kanskje en del lobbyoppgaver?

– Det blir det nok.

Olsen regner med at han i den nye jobben kan trekke veksler på et stort nettverk, sin lange erfaring fra det politiske liv både som ordfører i Tønsberg, politiker på løvebakken og som sentral tillitsvalgt i Frp.

Artikkeltags