Tønsberg kommune, Røde Kors, Kirkens Bymisjon og Kirken har gått sammen for å hjelpe byens rumenere gjennom den bitende vinterkulda. Og litt til, om nødvendig.

– Det var et godt møte, sier rådmann Geir Viksand.

– Ved å samarbeide slik som dette, kan man få til gode løsninger.

Vil finne nytt område

Viksand forteller at planen i første omgang er å finne et alternativt bo- og værested til Messeområdet. Men han er klar på at dét blir en utfordring.

– Ja, det vil det. Finner vi et nytt område vil vi tilrettelegge slik at rumenerne har tilgang på toaletter, rent vann og en container. I tillegg vil vi gjerne forsøke å få til en bålplass.

Utover dette skal også Røde Kors og Kirkens Bymisjon bidra ytterligere, men det er foreløpig ikke klart hva slags oppgaver det er snakk om.

– Et godt møte

Vestfold Røde Kors' daglige leder, Bjørn Hjalmar Andersen, var også godt fornøyd med møtet.

– Vi har forsøkt å få til et slikt møte tidligere, uten hell, sier han.

– Dette var et godt møte. Vi fikk på bordet kommunens tenkning om sitt eget ansvar i denne saken og samtidig klarhet i hva Kirkens Bymisjon, Kirken og Røde Kors sin rolle skal være. Sammen kan vi få til et bra tilbud. Ingen har vært fornøyd med løsningen på Messeområdet.

Andersen er også glad for at han fikk fortalt kommunens representanter at Røde Kors ikke akter å trekke seg fra samarbeidet, selv om kritikken mot organisasjonen i det siste har vært massiv.

– Vi har fått mange sinte telefoner etter å ha hjulpet disse menneskene. Men å la være å hjelpe akkurat disse vil rokke ved Røde Kors' grunnmur. Den kan vi ikke endre på.