Sendte hjem Brit Helen med hjerteinfarkt

DRAMATISK: Brit Helen Gudvangen ble gjenopplivet to ganger etter at hun ble sendt hjem fra legevakten med hjerteinfarkt. Datteren Benthe Gudvangen er skuffet over at legen ikke får en advarsel. Arkivfoto: Peder Gjersøe

DRAMATISK: Brit Helen Gudvangen ble gjenopplivet to ganger etter at hun ble sendt hjem fra legevakten med hjerteinfarkt. Datteren Benthe Gudvangen er skuffet over at legen ikke får en advarsel. Arkivfoto: Peder Gjersøe

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: – Jeg er skuffet over at legen ikke fikk noen advarsel.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det sier Benthe Gudvangen, datteren til Brit Helen Gudvangen (67), som i juli ble sendt hjem fra legevakta i Tønsberg med et kraftig hjerteinfarkt.

Helsetilsynet opprettet umiddelbart tilsynssak mot legevaktslegen. Den er nå avsluttet. Ifølge fylkeslege Svein Lie blir saken ikke oversendt Statens helsetilsyn til videre behandling.

Del

Utenfor god praksis

– Vi har sendt et brev til legen, hvor vi påpeker at han har handlet utenfor god praksis, men ikke uforsvarlig rent juridisk sett, sier Lie.

– Betyr det at han ikke får en advarsel?

– Ja, men vi fastslår som sagt at han altså har handlet utenfor det vi kaller god praksis.

21. juli kunne Tønsbergs Blad fortelle om marerittet for mor og datter Brit Helen og Benthe Gudvangen.

LES OGSÅ: Var døden nær – fikk betennelsesdempende

Brit Helen Gudvangen oppsøkte legevakta 1. juli fordi hun følte seg kvalm, uvel og trett med sterke brystsmerter. Hun fortalte legen at hun hadde vært ute og luket dagen før, og følte seg støl. Legen sendte pasienten hjem med en type betennelsesdempende medisiner.

Hjemme ble Gudvangen stadig dårligere, og ble i hui og hast fraktet i ambulanse til sykehuset. Tilstanden var kritisk. To ganger måtte legene gjenopplive henne, før hun ble sendt i luftambulanse til Rikshospitalet for operasjon.

Legevaktslegen uttalte til Tønsbergs Blad at han dessverre hadde gått i den klassiske fella som mange leger gjør når det gjelder kvinner som kan ha atypiske symptomer på hjertekrampe.

LES OGSÅ: – Lett å bomme på hjerteinfarkt

Unnskyldning

– For oss har dette vært en enorm påkjenning. Derfor ble vi skuffet da vi fikk brevet fra helsetilsynet, sier Benthe Gudvangen.

– Jeg hadde håpet at vår historie og all publisiteten skulle ha ført til at noen tok affære. Legen har bedt mor om unnskyldning. Det setter vi pris på, men det retter ikke opp den traumen vi var utsatt for, fortsetter hun.

Brit Helen Gudvangen er i dag nesten restituert.

Bli tilhenger av Tønsbergs Blad på Facebook:

Artikkeltags