Skryter av byens nye betongsmykke

MANGE MULIGHETER: Ask Filling (10) liker at den nye parken er både for nybegynnere og proffe. – Alt er blitt veldig bra. Det er mye variert å kjøre på, sier han.
Foto: Kirvil Håberg Allum

MANGE MULIGHETER: Ask Filling (10) liker at den nye parken er både for nybegynnere og proffe. – Alt er blitt veldig bra. Det er mye variert å kjøre på, sier han. Foto: Kirvil Håberg Allum

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Det er full rulle i den nye skateparken fram til sola går ned. Gjestene skryter den opp i skyene.

DEL

– Alt er blitt veldig bra. Det er mye variert å kjøre på, sier Ask Filling (10), som vant sin klasse i Larvik Open tidligere i sommer og allerede har tre sponsorer.

Filling kjører «street», og liker spesielt at parken har en liten trapp man kan bruke for å øve inn nye triks, og en større trapp man kan utfordre seg på.

– Den lille railen (en skinne man kan skli på med brettet) er også bra å lære seg nye ting på. Det er en park både for nybegynnere og proffe, sier han.

Mange muligheter

Williams Gomes (16) fra Sem begynte å skate på søndag, dagen etter at parken åpnet.

– Selv om man ikke er så god er det mye her man tør å prøve, sier han.

Rundt i parken er det bare skryt å høre. Flere av skaterne framhevet særlig parkens «bowl». Det er en rund grop som stammer fra skateboards begynnelse, da man skatet i tomme svømmebasseng.

– Den er helt suveren. Kjempebra! Dette er en park som skal hjelpe deg og ikke skade deg. Også har den veldig mange muligheter, sier Martin Konradsen (19) fra Kaldnes.

– Godt jobbet av alle som har vært med på dette. Det var på tide at Tønsberg også fikk en skikkelig park, sier Even Sarucca (19) fra Tønsberg.

– Dritbra, rett og slett. Jeg har skatet her siden jeg var liten, så nå er jeg veldig fornøyd, sier Martin Hoel Vermelid (21) fra Solvang.

 

1.200 kvadratmeter

Det var flest skatere i parken i går, men parken fungerer også for folk på sykler, sparkesykler og rulleskøyter.

For kjennere av språket kan vi nevne at parken har en stor streetseksjon med blant annet en nipple, en A-frame med ledge og rail, flatbar og en pyramide. Den har også en bred bank, med en 10 meter bred curb på toppen. På et flatt område er det brukt granittblokker til å lage manual pad, manny curb, speedbump med gap og en 40 centimeter høy, 90 centimeter bred og 240 centimeter lang curb.

Parken er på 1.200 kvadratmeter pluss en stripe asfalt.

Lokale designere

Seks lokale skatere fra Zenair skateklubb har designet parken i samarbeid med Fritjof Krogvold. Den er bygget av Betongpark AS, og finansiert av Gjensidigestiftelsen, Tønsberg kommune og kulturdepartementet.

Ordfører Petter Berg åpnet parken på lørdag. Han kunne fortelle at tidsplanen har holdt og at anlegget har kostet 5,3 millioner.

Artikkeltags