Tina (17) blogger for Topp

Tina Mondelia Chen Sandboe (17), oppvokst i Tønsberg, er Topps nye blogger.

Tina Mondelia Chen Sandboe (17), oppvokst i Tønsberg, er Topps nye blogger. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tina Mondelia Chen Sandboes blogg handler mest om mote og skjønnhet. Men visste du at 17-åringen en gang ble straffet for shoppingen sin?

DEL

For få uker siden ble Tina Mondelia Chen Sandboe, født i Oslo og oppvokst i Tønsberg, Topps faste blogger.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle være i Topp i så ung alder. Det er veldig kult. Jeg så veldig opp til journalistene i Topp da jeg var ung. Jeg har alltid vært nysgjerrig på journalistverdenen, sier Tina Mondelia Chen Sandboe (17).

Startet med praksisplass

I sommer fikk Tina Mondelia praksisjobb i bladet Topp. Lenge har hun drevet mondelia.blogg.no, i tillegg til at hun er en YouTuber med over 114.000 visninger. Etter hvert ble Tina Mondelia spurt om hun ville være Topps blogger.

– Jeg elsker å filme, redigere, holde på med teknisk utstyr og programmer. Jeg liker å kombinere dette med ting jeg liker, og noe av det beste er også å få respons fra leserne mine, sier Tina Mondelia til tb.no.

17-åringen interesserer seg for blogging, video, mote og skjønnhet, musikk og dans. Som 14-åring skrev Tønsbergs Blad om Tønsberg-jenta som regisserte sin egen kortfilm, og også spilte i den selv. Filmen ble vist på kino. Nå går hun andre skoleår på medier og kommunikasjon på Ullern videregående skole.

LES OGSÅ: «And the winner is ...»

Fikk husarrest for shopping

Siden bloggen handler mye om mote og sminke, er det naturlig å spørre hvor mye penger Tina Mondelia bruker på klær og sminke. Svaret overrasker.

– Jeg shopper faktisk ikke klær så veldig ofte, må jeg innrømme. Et par ganger i måneden kanskje, ikke hver uke. Da shopper jeg ikke for over 500 kroner, sier hun.

Det er de såkalte «innkjøpsvideoene» som er blant det mest populære blant leserne av bloggen hennes.

– Jeg er opplært av foreldrene mine at hvis du finner en fin genser til 1000 kroner, kan du finne en like fin til 100 kroner. Foreldrene mine er opptatt av sparing og synes det er sløsing å kjøpe masse klær og sminke.

Derfor ga de sin unge, moteglade datter en lærepenge i fjor, etter et innkjøp hun foretok med sine egne penger.

– Jeg fikk faktisk husarrest i to uker for å ha kjøpt en rettetang til 1200 kroner. Jeg lærte at jeg ikke skal bruke mer penger enn nødvendig på skjønnhetsrelaterte ting – i hvert fall ikke når jeg bor hjemme, sier Tina Mondelia.

LES OGSÅ: – Klart vi inviterer henne til Norge

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.