Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne funnet død – sønn siktet

Artikkelen er over 6 år gammel

Siktet for ikke å ha hjulpet en hjelpeløs person.

TØNSBERG: En 73 år gammel kvinne ble torsdag ettermiddag funnet død i egen leilighet på Barkåker i Tønsberg.Torsdag ettermiddag opplyser politiet at saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall. Sønnen (46) er siktet i saken, opplyser Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

– Sønnen som bor sammen med sin mor er siktet for ikke å ha hjulpet en hjelpeløs person, sier politiadvokat Knut Chistian Braae-Johannessen.

Kvinnen har trolig ligget død i noen dager, opplyser politiet.

Sønnen innlagt

Det var AMK som varslet politet om dødsfallet etter at et familiemedlem kom på besøk til boligen. Boligen er nå sikret til politiet får gjennomført taktiske og tekniske undersøkelser, blant annet obduksjon av kvinnen.

– Sønnen er nå innlagt på Sykehuset i Vestfold, opplyser politiet.

Politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl kan ikke fortelle hva slags helsetilstand sønnen er i, og heller ikke om det er gjort forsøk på å avhøre ham. Hun kan heller ikke si om det er noe som tyder på at avdøde er utsatt for vold.

Funnet død

Det var litt før klokka 14.00 at politiet meldte om at en kvinne var funnet død og at det var opprettet undersøkelsessak.

– Vi har fått melding fra AMK om at det var funnet en død person, og da opprettet vi undersøkelsessak. Det gjør vi for å avklare om det er noe mistenkelig eller ikke, sa jourhavende jurist Christian Braa-Johannessen ved Vestfold politidistrikt til tb.no.

Han fortalte at det var begrenset med informasjon de hadde, men han forventet å få vite mer i løpet av dagen.

Braa-Johannessen opplyste at beslutningen om å opprette undersøkelsessak ble tatt etter at en politipatrulje hadde vært på stedet.