Lastebil kjørte i bro på E18

Lastebilen ble stående fast i over en time før den ble dratt løs av Viking. Imens var innkjøringen til Tønsberg og Sem sperret, og bilistene måtte finne alternative ruter inn til byen.

Lastebilen ble stående fast i over en time før den ble dratt løs av Viking. Imens var innkjøringen til Tønsberg og Sem sperret, og bilistene måtte finne alternative ruter inn til byen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: En lastebil traff brua ved E18-avkjøringen til Semslinna onsdag kveld.

DEL

Like før kl. 18 fikk politiet melding om at en lastebil har kjørt inn i gangbrua som går over E18 ved avkjøringen til Semslinna.

Avkjøringen i nordgående ble stengt i drøyt to timer, fram til klokken 20.10.

– Lastebilføreren skulle ta av fra E18 og kjøre opp på trafikkmaskinen ved Semsbyen, og så kom krana hans oppi brua som går over veien, forteller operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Arild Alfheim, til tb.no.

Årsaken til at kranen tok opp i gangbrua, var at sjåføren hadde glemt å senke den etter at han hadde hentet to lysmaster som skulle monteres langs nye E18. Sjåføren var synlig fortvilet over uhellet. Bråstoppen gjorde også at han smalt hodet i rattet, men han skal ikke ha blitt skadet.

Måtte finne alternative ruter

Mens lastebilen sperret avkjøringsrampen fra E18, måtte bilister som skulle til Tønsberg, Sem og Andebu finne alternative ruter. De fleste fortsatte til avkjøringen på Ås.

Politiet opplyser at Statens Vegvesen er kontaktet for kontroll av brua.

LES OGSÅ: Her kan det bli kø

Artikkeltags