Vitel-eier skulle vært i retten

PÅ REISE: Fordi Vitel-leder Glenn Nøstdahl er på reise, fikk ikke lensmannen i Stokke levert konkursbegjæringen mot næringslivslederen. 
Tingretten skal ha opplyst til kreditorenes advokat at Nøstdahl er på øyhopping i Østen. Foto: Eivind H. Natvig

PÅ REISE: Fordi Vitel-leder Glenn Nøstdahl er på reise, fikk ikke lensmannen i Stokke levert konkursbegjæringen mot næringslivslederen. Tingretten skal ha opplyst til kreditorenes advokat at Nøstdahl er på øyhopping i Østen. Foto: Eivind H. Natvig

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Vitel-eier Glenn Nøstdahl skal være på øyhopping i Østen. Dermed ble det ingen konkursbehandling i Tønsberg tingrett i går.

DEL

I går skulle Tønsberg tingrett behandle konkursbegjæringen mot strømselskapet Vitel.

Del på Facebook

Det ble det ikke noe av. Saken er utsatt fordi lensmannen i Stokke ikke fikk tak i styreformannen og hovedeier Glenn Nøstdahl, og dermed ikke fikk forkynt konkursbegjæringen.

Ifølge advokat Øystein Krabberød, som representerer kreditorene, skal Nøstdahl ha informert sine omgivelser i Vestfold om at han er på øyhopping i Østen.

– Det var den informasjonen vi fikk fra Tønsberg tingrett, forteller Krabberød.

Sendte e-post mandag

Mandag skal Glenn Nøstdahl ha sendt en e-post til sine kreditorer med tilbud om å betale dem 35 prosent av det Vitel skylder dem.

– Det ser ut til at Nøstdahl febrilsk prøver å få kreditorene med på å godta en slik løsning. Det kan være straffbart å betale ut penger til noen kreditorer i forkant av en konkursbehandling av selskapet. Men det er tydeligvis mye i Vitel som ikke er gjort etter boka, sier advokat Krabberød i Kreditorforeningen Sør.

Et tjuetalls kreditorer, som alle er organisert i NHO Reiseliv, har gått sammen om å begjære Vitel konkurs. Formelt er det Elverum-bedriften Elgstua AS som har levert begjæringen, men Krabberød gjør det klart at alle de andre kreditorene står solidarisk bak. Det samme gjør Næringslivets Hovedorganisasjon.

Mektig

Vitel-eier Glenn Nøstdahl har dermed pådratt seg en mektig motstander i retten.

Det var i går ikke mulig å komme i kontakt med Nøstdahl, verken på e-post eller telefon. På telefonsvareren er det en melding om at han igjen blir å treffe etter 25. januar, når han er tilbake.

FØLG TØNSBERGS BLAD PÅ FACEBOOK:

Artikkeltags