I kveld må Petter Berg svare på om Inger Lexows skal fortsette som nestleder etter utspill om raseblanding

Artikkelen er over 3 år gammel

I bystyremøtet i kveld må ordfører Petter Berg (H) svare på spørsmål fra SV om Inger Lexow (Frp) skal få fortsette som nestleder i oppvekstutvalget. Debatten kan du se direkte på tb.no.

DEL

TØNSBERG: Bystyret, som starter klokken 18.30 onsdag kveld, skal også blant annet behandle saker om endring av takster for gravplasser, en utbygging i Anders Madsens gate og en reguleringsplan for Øvre Langgate 71. Her kan du lese hele sakslisten.

SV spør om Lexows rolle etter at hun i en kronikk i kom med utspill om raseblanding og det som ble oppfattet som sterk motstand mot muslimer.

LES OGSÅ: Inger Lexow: «Jeg har mine meninger og det er min plikt overfor mine velgere å fremme dem offentlig."

SV har vært av de partiene som har gått hardest ut mot Inger Lexow etter at hun tidligere i år skrev en kronikk om innvandring i Tønsbergs Blad. Lexow henviste blant annet et nettsted som er ansett som svært rasistisk og til uttalelser i mellomkrigstiden om rasehygiene og raseblanding.

UTFORDRES: SV utfordrer ordfører Petter Berg (H) til å vurdere spørsmål om Inger Lexow (Frp) skal kastes som nestleder i oppvekstutvalget etter hennes kronikk om muslimer og innvandring 19. desember i fjor.

UTFORDRES: SV utfordrer ordfører Petter Berg (H) til å vurdere spørsmål om Inger Lexow (Frp) skal kastes som nestleder i oppvekstutvalget etter hennes kronikk om muslimer og innvandring 19. desember i fjor. Foto:

Sterk avstand

Ordfører Petter Berg (H) tok i et leserbrev i Tønsbergs Blad noen dager senere sterk avstand fra deler av Lexows kronikk og henviste blant annet til hennes omtale av det rasistiske nettstedet.

Nå får Berg ballen rett i fanget når SV i bystyret onsdag stiller ham spørsmål om han vi ta initiativ til nyvalg i Utvalg for oppvekst og opplæring slik at Inger Lexow kan byttes ut med en annen kandidat.

SV mener at det er svært problematisk at Lexow, som nestleder i utvalg for oppvekst og opplæring, sprer konspirasjonsteorier om muslimer og teorier om raseblanding.

Lexow var ikke blitt orientert om interpellasjonen da Tønsbergs Blad ringte henne mandag.

– Dette kjenner jeg ikke til, sier hun. Lexow sier videre at hun har hatt sterke påkjenninger i kjølvannet av kronikken i Tønsbergs Blad 19. desember  i fjor. Hun mener seg mistolket og misforstått.

MIFORSTÅTT: Inger Lexow (Frp) føler seg feiltolket og misforstått.

MIFORSTÅTT: Inger Lexow (Frp) føler seg feiltolket og misforstått. Foto:

Et slag

I interpellasjonen siterer SV fra henne siste innlegg der hun blant annet skriver:

«….hva som nå skjer rundt oss i Europa. En verdensdel som brenner, der det drepes i Allahs navn, og som befinner seg midt i enda et slag i den 1 400 år gamle krigen mellom ideologien islam og den opplyste vestlige verden.»

LES OGSÅ: Lexows leserbrev i TB fikk Petter Berg til å reagere: – Jeg tar sterkt avstand fra dette

Er du imot islam og muslimer, Lexow?

– Jeg er ikke imot muslimer, men er redd for at det skal bli for mange av dem som er farlige for oss og som ikke vil oss vel, for eksempel terrororganisasjonen IS. Det store flertallet av muslimer er har jeg ikke noe imot, sier Lexow.

Misforstått

Det blir påstått at du med kronikken mener at muslimer kommer til å overta all styring i Europa?

LES OGSÅ: Det er Frp mot røkla i Tønsberg kommunes flyktningpolitikk

– Det er ikke riktig. Man må lese grundig det jeg skriver, sier Lexow. Frps gruppe har drøftet etterspillet av Lexows kronikk og ifølge Lexow selv, har hun fortsatt tillit i bystyregruppa og partiet.

I sin interpellasjon spør SV direkte om ordførerens holdning til Lexow sett mot de etiske retningslinjene:

Mener ordføreren at en nestleder som mener at når vi blander europeere med «fargede og asiatiske raser» får vi «multikulturell befolkning uten særlige kvaliteter», opptrer i tråd med dette, og kan representere vår kommune som nestleder i utvalget for oppvekst og opplæring?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken