Inger Lexow trekker seg som nestleder i oppvekstutvalget

TREKKER SEG: Inger Lexow (Frp) fratrer sitt verv som nestleder i utvalg for oppvekst og opplæring.

TREKKER SEG: Inger Lexow (Frp) fratrer sitt verv som nestleder i utvalg for oppvekst og opplæring. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det skal om kort tid holdes nyvalg i utvalg for oppvekst og opplæring i Tønsberg kommune. Inger Lexow (Frp) går fra nestleder til ordinært medlem av utvalget.

DEL

TØNSBERG: Ordfører Petter Berg (H) informerte i februar Tønsberg bystyre om at Inger Lexow fratrer sitt verv som nestleder i utvalg for oppvekst og opplæring i Tønsberg kommune.

Trekker seg

Nå har hun gitt beskjed om at hun trekker seg.

LES OGSÅ:  SV ber ordføreren vurdere Inger Lexows nestlederverv etter utspill om raseblanding

–Jeg ber deg vennligst notere at jeg fra d.d. godtar å fratre mitt nestlederverv i UOO og vil heretter fortsette som ordinært medlem, skriver Lexow i en epost til formannskapssekretær Grete Vallumrød i Tønsberg kommune. Eposten er sendt 4. mars.

Foranledningen var en interpellasjon fra SV der ordfører ordføreren ble spurt om Lexow kunne inneha nestledervervet etter at hun i desember i fjor skrev en kronikk der hun advarer mot en liberal flyktningpolitikk, raseblanding og fare for muslimsk herredømme. Hun viser også til nettstedet Gates of Vienna som driver rasistisk propaganda.

LES OGSÅ: Inger Lexow: «Jeg har mine meninger og det er min plikt overfor mine velgere å fremme dem offentlig.»

Misforstått

Petter Berg var en av dem som i Tønsbergs Blads spalter tok sterkt avstand fra Lexows ytringer.

Inger Lexow ble anmodet om å fratre vervet sitt etter at posisjonspartiene hadde stukket hodene sammen tidlig på nyåret. Lexow svarte senere på kritikken i en kronikk der hun mener seg misforstått.

Artikkeltags