Kommer seg ut med gratistilbud: – Det kan bli for mye dataspill

KOMMER SEG UT: Loke Fladmark-Lossius, Joackim L. Aasen, Maren Sofie Trønnes og Nora Linea Dahl-Aakermann møter nye folk og kommer seg ut med Røff Tønsberg.

KOMMER SEG UT: Loke Fladmark-Lossius, Joackim L. Aasen, Maren Sofie Trønnes og Nora Linea Dahl-Aakermann møter nye folk og kommer seg ut med Røff Tønsberg. Foto:

Joackim og Loke river seg løs fra dataskjermen for å være med aktivitetsgruppa Røff på tur. – Vi gjør mye forskjellig og det er veldig gøy, sier de.

DEL

Røff er et tilbud fra Røde Kors til ungdom mellom 13 og 17 år. Ungdommene lærer å bruke naturen og får kurs i førstehjelp, men det viktigste er å finne på noe ute.

– Det er veldig gøy. Vi er med på mye forskjellig og møter mange folk, sier Loke Fladmark-Lossius, Joackim L. Aasen, Maren Sofie Trønnes og Nora Linea Dahl-Aakermann.

Kajakkurs

De har vært med på camping, klatring, paintball og mye annet.

Vi møter dem på Fjærholmen, der de lærer hvordan de trygt kan komme seg rundt i skjærgården i kajakk.

– Det kan bli for mye dataspill, så dette er en fin måte å komme seg ut på, sier Loke og Joackim.

Røff står for Røde Kors fritid og førstehjelp, og i tillegg til i Tønsberg er det grupper også i Horten, Re og Lardal, blant annet.

Får låne utstyr

Marianne Aakermann er veileder i Røff Tønsberg.

– Det er et tilbud til ungdom som vil være ute og bruke naturen. Det er gratis og man trenger ikke eget utstyr, Røde Kors har det aller meste, sier hun.

TOK OVER: Marianne Aakermann ble veileder i Røff Tønsberg da begge de daværende veilederne skulle flytte til Trondheim for å studere.

TOK OVER: Marianne Aakermann ble veileder i Røff Tønsberg da begge de daværende veilederne skulle flytte til Trondheim for å studere. Foto:

Hun har vært veileder i ett år, etter at gruppa sto i fare for å bli lagt ned da begge de daværende veilederne skulle flytte til Trondheim for å studere.

– Datteren min var med og vi ville ikke at det skulle legges ned, så jeg ringte og spurte om jeg kunne være veileder. Det var greit, bare jeg tok noen kurs, så da gjorde jeg det, sier hun.

Plass til flere

Nå for tiden møtes gruppa hver 14. dag.

– Det er et supert tilbud, og vi vil gjerne at flere ungdommer og veiledere blir med, sier Aakermann.

Artikkeltags