TØNSBERG: Statens vegvesen har besluttet å gi en av innkrevingsstasjonene i bomringen rundt Tønsberg et nytt liv. Bomstasjonen på Auli ved Jarlsberg Travbane skal bli museumsgjenstand.

LES OGSÅ: Innkrevingsutstyret i bomringen går rett på skraphaugen

– Det er besluttet at utstyret på Auli skal demonteres og monteres opp igjen på Norsk vegmuseum i Gudbrandsdalen, sier kommunikasjonsrådgiver Jorun Sætre i Statens vegvesen.

Museet ligger like ved Hunderfossen i Gudbrandsdalen. Årsaken til at Statens vegvesen vil bevare en av bomstasjonene i Tønsberg, er blant annet at bomringen her er den første helautomatiske som ble etablert i Norge.

LES OGSÅ: Krisemøte om det nye veisystemet – jernbaneplaner kan sette hele prosjektet i fare

Bomringen ble satt i drift i februar 2004 etter år med intens politisk debatt og tautrekking om prinsippene for betaling av store veiprosjekter.

Bomringen hadde vært i drift i fire år da nåværende fylkesmann og tidligere ordfører i Tønsberg, Per Arne Olsen (Frp) og daværende fylkesordfører Per-Eivind Johansen (H) klippet snora og erklærte Frodeåstunnelen og fylkesvei 300 for åpnet. Siste innkrevingsdag er søndag 20. november.