Stinn brakke for å høre om togparkeringen. Nå kan du snart si din mening

INFORMASJON OM TOGPARKERING:Nærmere 40 frammøtte fra Barkåker og Stavnum fikk tirsdag informasjon om Bane NORs planer for togparkeringsanlegg på Vestfoldbanen. Planleggingsleder Markus Vetrhus orienterte om planene.

INFORMASJON OM TOGPARKERING:Nærmere 40 frammøtte fra Barkåker og Stavnum fikk tirsdag informasjon om Bane NORs planer for togparkeringsanlegg på Vestfoldbanen. Planleggingsleder Markus Vetrhus orienterte om planene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble trangt om plassen i Bane NORs brakkerigg i Eckersbergs gate tirsdag da temaet var togparkering. To av stedene som er blinket ut ligger i nærheten av Barkåker. Over nyttår ber Bane NOR om din mening.

DEL

TØNSBERG: De nærmere 40 frammøtte fikk en orientering om de fire områdene Bane NOR har foreslått å plassere et anlegg for togparkering. Anlegget blir på mellom 60 og 100 mål og skal kunne romme opptil 14 togsett som er 110 meter lange.

Tre steder

Bane NOR har foreslått tre steder i Tønsberg kommune. Ett av dem er Barkåkerskogen sør for Barkåker. De to andre er Brekkeskogen og Skottebakken som ligger noen kilometer nord for tettstedet. Det fjerde alternativet er Stavnum i Sandefjord kommune.

LES OGSÅ: Hundre bygninger blir berørt – uansett hvilken trasé Bane NOR velger

Bane NOR har presisert at et anlegg for togparkering bør ligge så nær Tønsberg jernbanestasjon som mulig. Barkåkerskogen er det av de fire alternativene som ligger nærmest jernbanestasjonen.

Planleggingsleder Markus Vetrhus presiserte på møtet tirsdag at det ikke er tatt noen beslutning om endelig plassering av et anlegg for togparkering. Det jobbens nå med en planprogram for et slikt anlegg. Planprogrammet blir offentliggjort vinteren 2019. Deretter legges det ut på høring.

Høring vinteren 2019

– Planprogrammet vil beskrive de aktuelle områdene. Når det legges ut på høring, er det viktig at folk sender sine synspunkter og innspill til Bane NOR. Vi ønsker å høre fra så mange som mulig og håper folk engasjerer seg i prosjektet, sier Vetrhus.

LES OGSÅ: Lanserer helt ny togtrasé under byen som kan løse «alle» problemer – sables ned av ordføreren

Behovet for togparkering er aktualisert med planer om større trafikk på det nye dobbeltsporet på Vestfoldbanen. Slik parkering er nødvendig for å kunne utnytte kapasiteten på Vestfoldbanen med økt frekvens.

Togene parkeres på anlegget om natten og når de ellers ikke er i drift. Det utføres enkel service på togsettene når de står parkert.

Området for togparkering skal huse et servicebygg, påkoblingsspor, et utendørs vaskeanlegg, plass til snørydding og parkeringsplasser til ansatte. Anlegget skal være tilknyttet det planlagte dobbeltsporet.

Artikkeltags