Gå til sidens hovedinnhold

Kristin har fått ny jobb, slutter i Tønsberg kommune etter 29 år

Artikkelen er over 3 år gammel

Kristin Sanna Kihle gir seg som rektor på Sandeåsen skole til sommeren for å gå til ny jobb som rektor på Gjennestad videregående skole.

Hun har vært skolens rektor i ni år. I Tønsberg kommune har hun gått gradene fra lærer via inspektør til rektor, og har hatt sin arbeidsplass på Ringshaug skole, Træleborg skole og Klokkeråsen skole før hun ble rektor på Sandeåsen i 2009.

– Ikke sunt å bli i 20 år

– Jeg trives fortsatt veldig godt på Sandeåsen, men jeg tror ikke det er sunt om jeg skulle vært der i 20 år. Jeg føler jeg har fått være med på en fantastisk reise. Vi har oppnådd mye sammen. Jeg har støttet de ansatte og gitt dem tillit, og de har bygget en fantastisk skole, sier hun.

– Hva vil du savne fra Sandeåsen skole?

– Menneskene. Ungene og kollegene som jeg er blitt veldig glad i og fantastiske foreldre som støtter opp om skolen.

Den forrige rektoren på Gjennestad videregående skole sa opp like før jul i fjor, etter å ha fortalt at han hadde planer om å gifte seg med en mann. Skolens verdidokument godtar ikke homofilt ekteskap, og rektoren ville trolig blitt oppsagt om han ikke valgte å si opp selv.

LES OGSÅ: Elever vil ha nye regler for homofile

– En helt annen skole

Jobben på Gjennestad blir Kristin Sanna Kihles første på en videregående skole.

– Det er en helt annen skole. Jeg er ydmyk i forhold til at det er mye jeg ikke kan, men samtidig er det litt spennende og. Jeg vet jeg får mange dyktige kolleger der som kan mye om videregående. Det å jobbe med mennesker og relasjoner er det jeg er god til, og det skal jeg fortsette med på Gjennestad. Jeg gleder meg til å bli kjent med de ansatte og elevene, sier hun.

Hun starter i den nye jobben 1. august.

– Også håper det kommer mange gode søkere til jobben på Sandeåsen og at de får en flott rektor. Det har de fortjent.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.