Bydrift sjekker vannkvaliteten på badestrand etter mulig kloakkutslipp

FAGERSAND: Badegjester varslet i slutten av juli kommunen om stram lukt og brunt vann på Fagersand på Husvik. Men til nå er det ikke registrert utslipp fra pumpeanlegget på stranda.

FAGERSAND: Badegjester varslet i slutten av juli kommunen om stram lukt og brunt vann på Fagersand på Husvik. Men til nå er det ikke registrert utslipp fra pumpeanlegget på stranda. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bydrift i Tønsberg kommune tar meldinger om dårlig vannkvalitet på badestrendene svært alvorlig. Fagersand på Husvik er ikke blant strendene som sjekkes jevnlig, men nå tas det vannprøver etter melding om stram lukt og brunt vann for fjorten dager siden.

DEL

TØNSBERG: Badegjester har tatt kontakt med Bydrift i Tønsberg kommune etter at de en søndag kveld slutten av juli, da de badet på Fagersand på Husvik, kjente en kraftig stank. Fra vannet hørte de at flere på land hadde gjort samme observasjon. Det ble snakket om kloakk.

Brunt vann

Paret kom seg på land og oppdaget, mens de gikk mot stranda, et brunt belte i vannet bak en flytebrygge på stedet.

LES OGSÅ: Hærverk på trær på kommunalt friområde blir sak for politiet

Hendelsen ble varslet kommunen. Bydrift satte i gang undersøkelser. Det bekrefter driftsingeniør Oddbjørn Myhren i Bydrift. Det står en pumpestasjon på Fagersand. Denne pumper kloakk fra boligområdene på Husvik til Tønsberg renseanlegg på Vallø.

– Vi sjekket pumpestasjonen på stranda og fant ingen feil på denne, sier Myhren. Han legger til at feil på slike pumpestasjoner blir automatisk varslet kommunens ansvarlige via sms.

IKKE NOE UNORMALT: Driftsingeniør OddBjørn Myhren i Bydrift har ikke gunnet noe unormalt ved pumpeanlegget på Fagersand på Husvik. Årsaken til vond lukt og brunt vann på stranda i slutten av juli er forsatt et mysterium.

IKKE NOE UNORMALT: Driftsingeniør OddBjørn Myhren i Bydrift har ikke gunnet noe unormalt ved pumpeanlegget på Fagersand på Husvik. Årsaken til vond lukt og brunt vann på stranda i slutten av juli er forsatt et mysterium. Foto:

Sjekker vannet

– Vi skal nå, for sikkerhets skyld, undersøke vannkvaliteten på Fagersand, sier Myhre. Kommunen tar jevnlig prøver av vannet på Ringshaug, Skallevold og Klopp. Fagersand har til nå ikke vært blant strendene som testes rutinemessig.

LES OGSÅ: Snart starter byggingen av ny blokk på Kaldnes: – Passer til førstegangskjøpere

Kommunen har ennå ikke kommet til bunns i mysteriet. Myhren holder det ikke for helt usannsynlig at stanken og det brune vannet kan stamme fra en fritidsbåt der noen ombord har tømt septiktanken ut i sjøen.

Overvannsledningen fra pumpehuset på Fagersand sikker nærmere 200 meter ut i sjøen, langt utenfor der det bades. Myhren tror derfor ikke at det kan ha vært noe utslipp via denne ledningen som fører vann når det er mye nedbør.

Artikkeltags