Stort strømbrudd rammet mange

MANGE UTEN STRØM: Slik så tilstanden ut i 16.45-tiden. Mange i Søndre Slagen er uten strøm.

MANGE UTEN STRØM: Slik så tilstanden ut i 16.45-tiden. Mange i Søndre Slagen er uten strøm. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

I 18-tiden hadde alle husstandene som var rammet av strømbruddet fått tilbake strømmen.

DEL

Det store strømbruddet rammet i 16.30-tiden store deler av Tolvsrød, Husvik, Råel og Presterød-området, i tillegg til Bolærne.

På det meste var over 4.700 husstander uten strøm. I 17.45-tiden var 2.006 husstander fortsatt uten strøm.

– Det er en komponent som falt ut i trafostasjonen på Rønningen og ble koblet ut av nettet. Dette medførte at mange husstander har mistet strømmen, opplyser informasjonssjef Ruhne Nilssen i Skagerak Energi.

Kan ta flere timer å fikse

Ved 17.30-tiden kunne han fortelle hva som er årsaken til at dette skjedde.

– Vi har lokalisert feil i høyspent bryteranlegg. Vi kobler nå om strømmen for at folk skal få den tilbake, sier Nilssen.

– Når tror du det vil skje?

– Det er mange koblinger som skal gjøres. Det er mange mannskaper ute som jobber på spreng. Det kan ta en eller to timer. Tallet på kunder som ikke har strøm vil gå gradvis ned, sier Nilssen.

Du kan sjekke avbruddskartet her.

Sykehjem rammet

Kort tid etter klokken 17.15 melder Vestviken 110-sentralen at brannmannskap hadde rykket ut til Ringshaug i forbindelse med strømbruddet. Et sykehjem i Ryllikveien på Ringshaug ble nemlig hardt rammet av strømbruddet, da deres nødstrømsaggregat ikke fungerte.

– Sykehjemmet trenger strøm for å opprettholde funksjoner på forskjellig medisinsk utstyr, opplyser 110-sentralen.

På sine Facebook-sider skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen at mannskap fra Stasjon Tønsberg bisto med to bensindrevne aggregater.

– Det var helt nødvendig med strømtilførsel til et oksygenapparat hos en pasient, sier underbrannmester Ivar Paulsen.

Tønsberg-folket raser: – Dette går ikke lenger

Flere har reagert sterkt på strømbruddet. I Tønsbergs Blads kommentarfelt skriver Facebook-bruker Tone Buch at det skjer slike strømbrudd stadig vekk.

«Å holde på sånn tar jo knekke på elektronikken i huset. Tviler på om det nytter å klage til Skagerak hvis TV'n ryker?»

Facebook-bruker Olav Jensen skriver i sin kommentar at han opplever en økning i antall strømbrudd etter at han flyttet til Tolvsrød.

«Dette går ikke lenger. Etter at jeg flyttet fra Nøtterøy til Tolvsrød har vi opplevd ca 10 strømbrudd på ett år. På Nøtterøy opplevde jeg en håndfull strømbrudd på 20 år. Skjerpings! Og hva taper Skagerak på dette? Vi som kunde får ikke kompensasjon. Har de et incentiv til å forhindre slike strømbrudd?»

Artikkeltags