Sykehusets valg av helikopterlanding skaper trøbbel for nabolaget. Nå skal alle få si sin mening

PERMANENT: Det anbefales nå at den midlertidige helikopterlandingspalssen på taket av parkeringshuset ved sykehuset blir permanent. Etter planen skulle plassen legges på taket av sjuende byggetrinn.

PERMANENT: Det anbefales nå at den midlertidige helikopterlandingspalssen på taket av parkeringshuset ved sykehuset blir permanent. Etter planen skulle plassen legges på taket av sjuende byggetrinn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sykehuset i Vestfold ønsker å gjøre helikopterlandingsplassen på taket av parkeringshuset i Skiringsalsgaten permanent. Utvalg for bygge- og arealsaker (UBA) vedtok fredag å legge reguleringsplanen med endringen ut på høring.

DEL

TØNSBERG: Etter de opprinnelige planene skal en permanent helikopterlandingsplass for Sykehuset i Vestfold (SiV) bygges på toppen av sjuende byggetrinn inne på sykehusområdet. Utbyggingene er i gang.

Endring

Nå er ikke taket på somatikkbygget lenger aktuell som landingsplass. SiV ønsker i stedet å gjøre den midlertidige landingsplassen på parkeringshusets tak i Skiringssalsgaten til en permanent løsning. Landingsplassen ble flyttet dit i 2013 fra Halfdan Wilhelmsens allé.

LES OGSÅ: Egentlig skulle helikopterlandingsplassen flyttes. Slik blir det ikke.

Forslaget om en slik løsning er lagt inn som endring av detaljreguleringen for sykehusområdet. Endringsforslaget ble behandlet i utvalg for bygge- og arealsaker (UBA) fredag. Utvalget vedtok enstemmig å legge endringsplanen ut på offentlig høring.

Store helikoptre

Helikopterlandingsplassen for sykehuset skal kunne ta imot relativt stor maskiner. De største, blant dem AW 101 skaper relativt stort lufttrykk under landing og takeoff, noe som kan føre til betydelige ulemper for omgivelsene, blant dem Wilhelmsen House som er nærmeste nabo.

LES OGSÅ: Nå begynner byggingen, men først skal det rives

Kjell Anders Lier i Miljøpartiet De Grønne  (MDG) tok opp problemet med de største helikoptrene i sitt innlegg og etterlyste fakta om konsekvensene av at de nye helikoptrene som redningstjenesten skal bruke er store med høyt lufttrykk.

Arne Olaussen (H) etterlyste en sammenligning av de to alternativene med tanke på risiko og sårbarhet. Det vil koste SiV 100 millioner kroner ekstra å forsterke somatikkbygget slik at en landingsplass på taket kan ta imot de største helikoptrene.

Pasienthensyn

SiV har oppgitt ønske om å ta hensyn til endrede funksjoner innenfor psykiatrien og mer sårbare pasientgrupper som grunn for ønsket om å gjøre landingsplassen på parkeringshuset permanent.

LES OGSÅ: Er dette det største rivningsprosjektet i Tønsberg noensinne?

SiV har også fått mer kunnskap om tekniske utfordringer med å legge helikopterlandingsplass på taket av somatikkbygget. Etter enstemmig vedtak i UBA blir endringen i detaljreguleringen lagt ut på offentlig høring.

Artikkeltags