Gå til sidens hovedinnhold

Nokas gjør storhandel i Sverige

Artikkelen er over 6 år gammel

Nokas AS gjør et nytt, stort oppkjøp i det svenske sikkerhetsmarkedet med kjøpet av Svensk Bevakningstjänst AB.

Forutsatt godkjennelse fra myndighetene, vil sammenslåingen tre i kraft før årsskiftet. Det er ventet et svar fra de svenske konkurransemyndighetene innen fem uker.

– Tiden er nå inne til å styrke vår konkurransekraft i det svenske markedet. Målsettingen vår er å skape et skandinavisk hjemmemarked for videre vekst i Europa, sier Nokas' konsernsjef Heine Wang i en pressemelding.

Etter oppkjøpet av Svensk Bevakningstjänst (SBT) vil konsernet få en totalomsetning på nærmere 4,5 milliarder NOK, og en arbeidsstab på mer enn 7.500 ansatte, går det fram av pressemeldingen.

Nest størst i Sverige

Med dette oppkjøpet øker Nokas markedsandelen sin betydelig, og har beregnet en omsetning i Sverige på ca. 1,6 milliarder SEK. Nokas hadde fra før en samlet omsetning av vakttjenester i Sverige på cirka 120 millioner SEK og cirka 200 millioner SEK innenfor tekniske sikkerhetsløsninger.

SBT har gått fra å være en mindre regional aktør til et av Sveriges ledende sikkerhetsselskap, hvor omsetningen har økt til nærmere 900 millioner SEK.

Målet er å supplere SBT med nye produkter slik at selskapet fremstår som en totalleverandør av sikkerhet. Det nye Nokas-selskapet, vil etter at oppkjøpet er godkjent, bli det nest største sikkerhetsselskapet i Sverige, går det fram av pressemeldingen.

– Nokas har i lang tid ønsket å få det meget lønnsomme svenske selskapet SBT inn i konsernet. SBT har et solid økonomisk fundament, høy anerkjennelse i markedet og en imponerende leveransekvalitet i alle ledd. De vil således kunne tilføre Nokas konsernet betydelig kompetanse, sier Wang.

LES OGSÅ: Iverksetter tiltak etter sikkerhetsblemme

Ukjent prislapp

Anders Lönnebo, som har ledet Svensk Bevakningstjänst, får ansvar for den samlede Nokas satsingen på vakttjenester i Sverige og vil inngå i ledergruppen i den nordiske Security-divisjonen i Nokas under ledelse av Vidar Berg.

Partene ønsker ikke å gå ut med kjøpesummen.

– Vi ser fram til å inngå som en del av Nokas-konsernet og gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å sette Nokas tydeligere på det svenske kartet. For våre kunder betyr oppkjøpet at vi i større grad kan tilby komplette sikkerhetsløsninger på alle plan, sier Anders Lönnebo i Svensk Bevakningstjänst AB.

LES OGSÅ: Styrker staben etter oppkjøp

Kommentarer til denne saken