Gå til sidens hovedinnhold

Norgesmester for andre gang

Artikkelen er over 6 år gammel

Martin Grønvold (19) trives godt bak ferskvaredisken og med å skjære til, marinere og krydre saftige kjøttstykker.

TØNSBERG: Nylig vant han NM i finstykking for lærlinger innen kjøttfag.

– Det var gøy. Jeg ble kjempeglad. Jeg har jobbet lenge for dette og brukt mye fritid, sier Grønvold.

To dager i uka i to måneder har han øvd på kjøkkenet til ferskvareavdelingen på Meny på Råel sammen med sin læremester Eivind B. Klavenes.

– Han har støttet meg hele veien og gitt meg mange gode råd og tips. Jeg tror ikke det er mange som ville brukt så mye av sin tid på det. Han er helt super, sier 19-åringen.

Tålmodig øving har gitt resultater. Grønvold gikk helt til topps i NM to år på rad.

– Jeg kunne ikke gjøre det samme som i fjor. Jeg måtte fornye meg. Det er noe juryen har fulgt med på, sier Grønvold.

LES OGSÅ: Dobbel Vestfold i NM i kjøttfag

– Mye adrenalin

Deltakerne i NM fikk utdelt to store kjøttstykker, en svineskinke med knoke og en benfri storfe mørbrad. Disse skulle skjæres til ulike steke- og gryteklare produkter. Grønvold har tryllet fram 28 ferskvareprodukter på to timer.

– Det var mye adrenalin i kroppen. Jeg lagde alt fra egne pølser til krydret biff og rullader.

I tillegg til skjæring og produktlaging, skulle deltakene overbevise juryen om at de kan selge og presentere produkter muntlig. Der skåret Grønvold høyest.

– Juryen sa at det var den beste presentasjonen de hadde hørt. Martin er veldig flink til å fortelle og flink med kunder. I tillegg skjærer han kjøttet feilfritt og lager fine kjøttprodukter. Han er veldig grei å jobbe med, sier Eivind B. Klavenes, ferskvaresjef på Meny Råel.

Han skjønner selv at han gjorde et lite kupp da Grønvold nylig ble fast ansatt i butikken.

– Ingen dag er lik

Det var egentlig ikke det han tenkte han skulle bli, men da han begynte å jobbe i ferskvaredisken falt han for kjøttfaget.

– Det som overrasket meg mest er at ingen dag er lik. Det er såpass mye man kan gjøre med å utvikle nye produkter. Jeg fikk bare mer og mer lyst til å holde på med dette. Jeg liker å prate med kunder, og når du kan det de spør om er det ekstra gøy, sier Grønvold.

Kommentarer til denne saken