Gå til sidens hovedinnhold

Ny valgliste i Høyre

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er et lite opprør i Tønsberg Høyre. I dag fremmes det en alternativ liste med kandidater til kommunevalget i 2015 med Henning Wold som ordførerkandidat.

TØNSBERG: Det har vært delte meninger i Tønsberg Høyre om valglisten nominasjonskomiteen presenterte i oktober.

Listen har nåværende ordfører Petter Berg på topp.

Fornyelse

Flere i partiet ønsker en fornyelse i toppen. Ønsket har munnet ut en alternativ liste med Henning Wold som ordførerkandidat. Han kom inn i Høyres bystyregruppe etter lokalvalget i 2011.

– Mange i bystyregruppen og ellers i partiet har denne høsten oppfordret meg til å stille som Høyres ordførerkandidat ved valget i 2015, og dette har jeg svart ja til. Vi ønsker oss en fornyelse av partiet. Nye koster må komme inn. Vi har et valg vi må vinne og må jobbe knallhardt for det, sier Wold som for noen uker siden hadde en samtale med Petter Berg om at det kan bli fremmet alternativ til nominasjonskomiteens innstilling.

– Dette har ikke gått utover vårt personlige forhold, sier Wold.

Nominasjonskomiteens leder, Rune Hogsnes ser ikke at det som nå skjer er noen form for kupp.

– Vi er helt åpne om dette. Dette er en del av en demokratisk prosess og ikke noe kupp, sier han og viser til at det er mange gode kandidater på Høyres liste.

Økende press

Det har gjennom høsten vært et økende press på Henning Wold for å få ham til å stille som partiets ordførerkandidat på den alternative listen som nå er presentert og som vil bli behandlet på Høyres årsmøte førstkommende fredag.

– Flere har ytret ønske om fornyelse i toppen etter noen «bratte» år i Tønsberg-politikken. Denne situasjonen har igangsatt helt ordinære og demokratiske prosesser i partiet med tanke på å komme med nye navneforslag på enkelte plasser sammenlignet med nominasjonskomiteens innstilling, sier Wold.

Orientert

Ordfører Petter Berg ble orientert tirsdag om at det ville bli lagt fram et alternativt forslag til Tønsberg Høyres valgliste.

– Jeg tar til etterretning at det kommer en motkandidat. Det er opptil nominasjonsmøtet å avgjøre hvem som skal stå på toppen, han.

– Hadde du ventet dette?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Hva synes du om din nye motstander?

– Henning Wold er en solid og erfaren politiker. En verdig motstander, sier Petter Berg som legger til at det er en del av spillereglene at det kan komme motkandidater.

– Det er helt fint, sier han.

Kommentarer til denne saken