Per Rosenblad Brun ut av Frp

Etter ni år som aktiv i Tønsberg Frp, deriblant som leder i kulturutvalget, har Per Rosenblad Brun meldt seg ut av partiet. Det gjør han i protest mot leder Bent Moldvær.

Etter ni år som aktiv i Tønsberg Frp, deriblant som leder i kulturutvalget, har Per Rosenblad Brun meldt seg ut av partiet. Det gjør han i protest mot leder Bent Moldvær. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: I protest mot partileder Bent Moldvær, har Per Rosenblad Brun meldt seg ut av Fremskrittspartiet.

DEL

Etter ni år som aktiv, tidvis hyperaktiv, i Tønsberg Frp, forkynte Per Rosenblad Brun i helgen at han meldte seg ut av partiet. Fra 2003 var Brun vararepresentant i bystyret for Frp, i 2007 ble han fast medlem i bystyret - og leder i kulturutvalget.

Brun har vært en fargeklatt i et ellers fargerikt parti i Tønsberg.

I utmeldelsen skriver Brun følgende:

"Jeg har i lang tid vurdert mitt forhold til Tønsberg FrP. Efter møte den 16. mars 2012 har jeg nok en gang fått bekreftet partiets tafatthet, en innpakking og en kamuflering av de faktiske forhold. Den politiske lederen Bent Moldvær tar ikke ansvar. Av den grunn har jeg kommet til den beslutningen at jeg i dag den 17. mars 2012 melder meg ut av FrP. Jeg syntes det er beklagelig, da partiet i hovedsak har en god politikk. Jeg skal nå tjene byen min på andre måter."

Pakket inn problemene

LES OGSÅ: Eiendomskonger + Moldvær = sant

– Jeg ville ha med meg det møtet, der to fra partiadministrasjonen i Oslo presenterte resultatet av intervjuer de hadde gjort med partimedlemmer i Tønsberg. De pakket inn problemene. Og problemet er Bent Moldvær. Han tar ikke ansvar, sier Brun

Han sikter til at partilederen i Tønsberg valgte å bli stående som førstekandidat til tross for at han var under politietterforskning, og senere fikk sviende kritikk i bystyret for å ha sviktet kommunens etiske retningslinjer i forbindelse med boligkjøpet på Jarlsø.

LES OGSÅ: Moldvær: – Rettferdigheten seiret

– Da gikk Fremskrittspartiet fra 29 ved forrige valg til 10 prosent ved siste valg. Fallet er ekstremt.

LES OGSÅ: Per Rosenblad Brun trekker seg fra alle verv i Frp

– Du har et voldsomt politisk engasjement. Hva vil du bruke det til nå?

Utstilling og sang

– I mai skal jeg ha en utstilling i Mariakapellet, der Steinar Høiback skal spille og synge sanger jeg har skrevet teksten til, og som han har tonesatt.

LES OSSÅ: «Det er ingen vits å drive heksejakt på partikolleger»

– Men politisk?

– Foreløpig går jeg i politisk dvale, så får vi se. Jeg er blå, og det forblir jeg. Og jeg har stor kjærlighet til Tønsberg, sier Brun, som fortsatt kommer til å måtte stille på Frp-møtene, eventuelt i bystyret, fordi han er tredje vara. Foran seg på listen har han Elisabeth Rue Strencbo og Carmen Borg, som begge er kastet ut av partiet.

LES OGSÅ: Sparket Borg og Strencbo – sparte Olsen og Moldvær

– Føler meg for god

Partileder Bent Moldvær har lite til overs for begrunnelsen Per Rosenblad Brun gir for utmeldingen.

– Jeg føler meg for god til å kommentere så dumme ting, sier Moldvær.

– Jeg kunne sagt mye, men velger å la være.

LES OGSÅ: Tønsberg Frp rives i biter

– Per Rosenblad Brun viser til fallet fra 29 til 10 prosent oppslutning i Tønsberg, og mener du bærer ansvaret?

– Politiet undersøkte, og fant intet straffbart. Hvis det går på etikken, er det mange i bystyret som burde flytte seg ut av bystyresalen, med den lista de la på det området. Jeg ble valgt på førsteplass, i et demokratisk valg. De jeg sto i veien for synes kanskje det er ugunstig.

– Ingen heftelser ved meg

– Du sier at mange i bystyret burde gå ut. Hva og hvem sikter du til da?

– Nei, det får andre avgjøre.

– Kan du gi noen eksempler?

– Det jeg gjorde, var at jeg ikke brukte riktig eiendomsmegler i forbindelse med boligkjøpet. Det innrømmet jeg. Utover det er det ingen heftelser ved meg, sier Bent Moldvær.

Artikkeltags