Anbefaler nord-sørforbindelse

Unni Hanson (Frp) fikk ingen med seg på forslag om å anbefale vestfjordforbindelsen.

Unni Hanson (Frp) fikk ingen med seg på forslag om å anbefale vestfjordforbindelsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Det ble Frp mot røkla i fylkestinget onsdag. Saken var uttalelse om nytt veisystem for Tønsberg-­regionen.

DEL

Det var ikke bare Frp mot resten, men også Frp mot seg selv, for partiets gruppe delte seg etter at det ble bestemt å stille medlemmene fritt i spørsmål om valg av konsept for det nye veisystemet.

Denne muligheten benyttet Unni Hanson (Frp) seg av og fremmet forslag om at ny Nøtterøy-forbindelse skal gå over Vestfjorden. Hun fikk ingen andre med seg på forslaget.

Frp kunne gå med på nord-sør-forbindelse og bompengefinansiering om den var «godkjent» i folkeavstemning. Men folkeavstemning blir det ikke. Det er allerede vedtatt.

LES OGSÅ: Massivt flertall for ringveikonseptet

Fylkestinget vedtok med overveldende flertall en uttalelse der man anbefaler nord-sørløsning for ny fastlandsforbindelse og sterk satsing på kollektivtransport og gang/sykkelsystemer.

I uttalelsen forutsettes det også løsninger for Presterødbakken, Teie, Hogsnesbakken, Tjøme og forbindelse mot E18. Veisystemene skal finansieres med bompenger. Betalingen starter når anleggene står ferdig.

LES OGSÅ: (TB+) Frykter at veiregningen blir dyrere

Nå har de politiske flertallene i Tønsberg, Stokke, Nøtterøy, Tjøme og fylkeskommunen vedtatt likelydende uttalelse om fremtidig veisystem. Høringsfristen gikk ut torsdag.

Artikkeltags