Gå til sidens hovedinnhold

Hyrer inn konsulenthjelp for å bestemme togparkering

Artikkelen er over 3 år gammel

Tønsberg og Drammen er plukket ut som områder for parkering for togsett som trafikkerer Vestfoldbanen. Nå har Bane NOR engasjert konsulentselskapet Norconsult til å hjelpe seg med å finne egnet sted der togsettene kan plasseres, blant annet om natta.

TØNSBERG: Dobbeltspor på Vestfoldbanen skal gi flere tog og flere avganger for de reisende. Det betyr mer trafikk på linjen og økt behov for å ha plasser der togsettene kan stå parkert når de ikke er i bruk.

I Tønsberg er det plukket ut flere alternativer for hensetting av togsett. Ett av dem ligger langs Vestfoldbanen sør for Barkåker.

Klart i 2019

I Drammen nå skal Bane NOR begynne å lete etter områder som kan være aktuelle for togparkering. I Tønsberg jobbes det for å skrive ferdig et forslag til planprogram. Når dokumentet offentliggjøres, blir det klart hvilke steder i Tønsberg-området som skal utredes.

LES OGSÅ: Slik kan Stokke stasjon bli

Etter å ha vurdert alternativer sør og nord for Tønsberg, har Bane NOR konkludert med at Barkåkerskogen er et av de best egnede områdene. Området ligger sør for Barkåker skole og inntil den nye jernbanelinjen på Barkåker.

 

I planprogrammet, som etter planen skal presenteres i 2019, blir de aktuelle områdene presentert.

LES OGSÅ: Bane NOR ser etter nattelosji for togsett langs Vestfoldbanen

De to hensettingsprosjektene har hatt separate utlysninger og evalueringer av tilbudene. Norconsult fikk oppdraget i konkurranse med fem andre selskap i Tønsberg og tre i Drammen. Bane NOR har vurdert pris, kompetanse og oppdragsgjennomføring, altså hvordan selskapene har beskrevet at jobben skal gjøres.

I hensynssonen

Det skal være plass til å parkere de 14 enkle togsettene som brukes til og fra Tønsberg stasjon. Hvert av disse enkle Flirt-settene er 110 meter lange. Når det settes inn flere togsett på Vestfoldbanen, blir det økt behov for hensettingsplasser.

LES OGSÅ: Flere vil ha togparkering i Barkåkerskogen. Bents krav blåser liv i en het debatt

Atkomsten til en eventuell togparkering på Barkåker må legges på et areal som ligger nær hensynssonen rundt Jarlsberg hovedgård. I sin vurdering, skriver fylkesmannen at jarlsberglandskapet har stort nasjonal verdi.

– Vi vil likevel markere at næringsområdet Barkåkerskogen framstår som det beste alternativet for et hensettingsanlegg for tog knyttet til Tønsberg stasjon, skriver fylkesmannen i referatet etter et møte 4. juni i år.

Kommentarer til denne saken