Det er Tønsberg hoppegruppe, som er en undergruppe av Tønsberg kaninavlsforening, som står bak Høsthoppen. Det er en konkurranse som skal foregå ved Jarlsberg Travbane i dag og i morgen.

Talskvinne for hoppegruppa, Ann Kristin Knutsen, sier til Tønsbergs Blad at hun regner med at det blir mellom tre og fire hundre kaniner som kommer til start.

– Det blir full aktivitet her gjennom hele helgen. Vi får besøk fra flere andre foreninger på Østlandet, forteller hun.

Viktig forskning

Knutsen forteller at inntektene fra helgens arrangement går til Norsk Lyme Borreliose-Forening.

– Vi ønsker å bidra med noe positivt til et samfunnsnyttig formål. Derfor har vi denne gang valgt å gi inntektene til borreliose-forskning. De går uavkortet til dette arbeidet, som vi synes er veldig viktig.

– Hva er årsaken til at dere har valgt å støtte akkurat borrelioseforskning?

– Det skyldes at vi har sett på nært hold hva borreliosesmitte innebærer og hva den gjør med folk. Flere av klubbens medlemmer har vært rammet. Derfor går pengene til akkurat dette formålet denne gang, sier Knutsen.

LES OGSÅ: – Mange er redde for Aisha

Flere øvelser

Under helgens stevne på Jarlsberg skal det konkurreres i flere øvelser.

– Vi skal ha noe som heter kroket sprangbane. Da skal kaninene hoppe over hinder. Videre har vi rett løp og høyde- og lengdekonkurranse. Her gjelder det for kaninene å hoppe lengt og høyest, sier Knutsen.

Hun forteller at det er stadig flere som konkurrerer med kaniner.

– I vår hoppgruppe er det 15 aktive medlemmer. I høst har vi fått flere nye medlemmer, men som i det fleste andre foreninger hadde vi gjerne sett at det hadde vært noen flere.

LES OGSÅ: – Jeg tenkte: «Maria, nå dør du»

– Hvem er det som driver med kaniner?

– Man skulle tro at dette var noe først og fremst unge jenter drev med, men slik er det ikke. Vi har også godt voksne medlemmer som er med på konkurranser med sine kjæledyr, sier Ann Kristin Knutsen.