Tre nye år med vikingaktiviteter på Lindahlplan

TRE NYE ÅR: Stiftelsen Saga Oseberg vikingarv får drive smed sine aktiviteter på Lindahlplan i tre nye år. Siden 2010 er det bygget flere skip på odden. Det var stor festivitas da stiftelsen sjøsatte Saga Oseberg i 2012 med kongeparet til stede.

TRE NYE ÅR: Stiftelsen Saga Oseberg vikingarv får drive smed sine aktiviteter på Lindahlplan i tre nye år. Siden 2010 er det bygget flere skip på odden. Det var stor festivitas da stiftelsen sjøsatte Saga Oseberg i 2012 med kongeparet til stede. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Stiftelsen Oseberg vikingarv får fortsette sin virksomhet på Lindahlplan. Tønsberg bystyre sa onsdag ja til stiftelsens søknad om en kontrakt for tre nye år.

DEL

TØNSBERG: Tønsberg bystyre ber rådmannen framforhandle et forslag om en 3-årig avtale med Stiftelsen Oseberg Vikingarv om fortsatt bruk av Lindahlplan til Stiftelsens aktiviteter. Nåværende avtale skal gjelde til den nye foreligger.

Når forslag til ny avtale er klar, skal den tilbake til politikerne for endelig godkjennelse.

Stiftelsen Oseberg vikingarv, tidligere Stiftelsen Nytt Osebergskip har ikke ligget på latsiden de årene den har holdt til på Lindahlplan. Stiftelsen ble etablert i 2005 og sjøsatte «Saga Oseberg» i 2012 med kongeparet til stede.

LES OGSÅ: «Dette er en helt unik viking-attraksjon. Hvor ellers i verden kan du se noe slikt?»

Senere har odden vært bedding for Kristinaskipet og kopi av en Gogstadfæring. Det er bygget kopi av Osebergvognen, Osebergsengen og to grindbygg. I 2018 sjøsettes kopi av Klåstadskipet. Aktivitetene på odden har vakt internasjonal oppmerksomhet.

I den byromsstrategien for Tønsberg sentrum, er Lindahlplan definert som vikingodde og som en plass for historieformidling og aktivitet og kanalpromenade langs vannet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.