Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye år med vikingaktiviteter på Lindahlplan

Artikkelen er over 3 år gammel

Stiftelsen Oseberg vikingarv får fortsette sin virksomhet på Lindahlplan. Tønsberg bystyre sa onsdag ja til stiftelsens søknad om en kontrakt for tre nye år.

TØNSBERG: Tønsberg bystyre ber rådmannen framforhandle et forslag om en 3-årig avtale med Stiftelsen Oseberg Vikingarv om fortsatt bruk av Lindahlplan til Stiftelsens aktiviteter. Nåværende avtale skal gjelde til den nye foreligger.

Når forslag til ny avtale er klar, skal den tilbake til politikerne for endelig godkjennelse.

Stiftelsen Oseberg vikingarv, tidligere Stiftelsen Nytt Osebergskip har ikke ligget på latsiden de årene den har holdt til på Lindahlplan. Stiftelsen ble etablert i 2005 og sjøsatte «Saga Oseberg» i 2012 med kongeparet til stede.

LES OGSÅ: «Dette er en helt unik viking-attraksjon. Hvor ellers i verden kan du se noe slikt?»

Senere har odden vært bedding for Kristinaskipet og kopi av en Gogstadfæring. Det er bygget kopi av Osebergvognen, Osebergsengen og to grindbygg. I 2018 sjøsettes kopi av Klåstadskipet. Aktivitetene på odden har vakt internasjonal oppmerksomhet.

I den byromsstrategien for Tønsberg sentrum, er Lindahlplan definert som vikingodde og som en plass for historieformidling og aktivitet og kanalpromenade langs vannet.

Kommentarer til denne saken