(Sandefjords Blad)

Sandefjord Lufthavn AS og Avinor Flysikring AS har i dag blitt enige om innholdet i kontrakt om levering av flygekontroll- og flynavigasjonstjenester for de neste fem årene på Torp Sandefjord lufthavn, markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen i en pressemelding.

Torp har som første flyplass i Norge gjennomført en tilbudskonkurranse om leveranse av flygekontroll- og flynavigasjonstjenester, såkalte tårntjenester.

Det var totalt åtte europeiske selskap som viste interesse for konkurransen. Avinor Flysikring vant til slutt konkurransen i hard konkurranse med fire andre selskap.

LES OGSÅ: Torp vant over Avinor i retten, slipper årlig regning på 15 millioner

Vant på pris og sikkerhet

Til grunn for valget av Avinor Flysikring lå det en samlet vurdering av pris og leveransesikkerhet, heter det i pressemeldingen.

Etter en lang og omfattende prosess hvor samtlige selskap som har deltatt også har lagt ned betydelige ressurser, har Torp kommet til enighet med Avinor Flysikring om å inngå kontrakt, opplyser Kleive-Mathisen.

LES OGSÅ: Eier Micasa vil ut av Torp

– Stor og viktig dag

– Vi er svært tilfreds med utfallet av denne prosessen. Interessen fra europeiske selskap har vært større enn forventet. Det er helt avgjørende for flyplassens videre utvikling at vi har fått til en reell konkurranse om levering av disse tjenestene som har medført en betydelig reduksjon i prisen, sier Gisle Skansen, administrerende direktør på Torp.

– Dette er en stor og viktig dag for oss og vi ser frem til et godt samarbeid med Avinor Flysikring med muligheter for ytterligere effektiviseringstiltak i årene som kommer, fortsetter Skansen.

LES OGSÅ: Torp-styreleder: – Vi har hatt en krevende periode

Glad for å få fortsette

– Vi er svært glade for å ha blitt valgt som leverandør til Torp Sandefjord lufthavn for de neste fem årene. Vi ser fram til å fortsette vårt gode samarbeid. Ved å vinne dette tilbudet, viser vi at vi er et selskap som leverer en meget god tjeneste med høy kvalitet, til en konkurransedyktig pris, sier administrerende direktør i Avinor Flysikring, Anders Kirsebom, ifølge pressemeldingen.

LES OGSÅ: Vil kjempe med nebb og klør imot at Avinor får overta Torp