Gå til sidens hovedinnhold

Thor Oddvar (20) digger fluefiske og gourmetmat – nå har han fått sitt eget TV-program

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå blir det TV-program av Thor Oddvars hobby sammen med makker Tor Harald (43), to kulinariske fluefiskere.

Programmet heter nettopp det, «Kulinariske fluefiskere», noe de har blitt kalt lenge.

– Serien handler om å tilberede fangsten sin. Mange hiver fangsten i fryseren, også blir den der. Dette programmet handler om å ta fangsten rett til matbordet, forteller Thor Oddvar Havn Soma.

Duoen reiser rundt med filmkamera, kokkekniv og fiskestang. Onsdag kveld 8. november har programmet premiere på Matkanalen. Tor og Thor har produsert alle episodene fra A til Å.

Thor Oddvar er oppvokst i Andebu, bor nå på Nøtterøy og har røtter på Stord. For et par år siden møtte han kokken Tor Harald Rysjedal i vannkanten. Han har kokkeerfaring fra kjøkken i både Italia, Frankrike og som tidligere kjøkkensjef på kokkeverdensmester Geir Skeies Restaurant Brygga 11 på Stord. Tor Harald var imidlertid fersk som fluefisker, mens Thor Oddvar var hobbykokk og dreven fluefisker. Så de slo seg sammen og startet bloggen torogthor.no.

LES OGSÅ: – Folk har for mye skrot på kjøkkenbenken

TV-kanal tok kontakt

Daglig leder Øivind Lindøe i Matkanalen kontaktet Tor og Thor etter å ha fått et tips. Da hadde han allerede lest på bloggen deres og snakket med andre fluefiskere.

– De ga tommel opp og bekreftet at dette var to karer som hadde greie på sakene sine og «kred» i miljøet. Når de i tillegg kan lage mat, syntes jeg det var opplagt. Vi manglet norsk innhold og dette føltes jo veldig norsk, forteller Lindøe.

Matkanalen ble lansert i Norge i desember 2015. I tillegg til å produsere eget innhold, kjøper kanalen matprogrammer fra utenlandske produksjonsselskaper.

– Vi er kjempefornøyde med episodene. I de første episodene står de mest på kjøkkenet. I de siste er det mer natur og fluefiske, forteller Lindøe.

LES OGSÅ: Hesteeier må i fengsel etter vanskjøtsel (+)

Kokker og fluefiskere

instagramkontoen sin har de nærmere 16.000 følgere fra flere deler av verden.

– Tor Harald tar mesteparten av bildene. Han er en hobbyfotograf som har øvd og øvd og blitt flink. Han har det i seg, roser Thor Oddvar makkeren sin.

 

Selv fullførte han i 2015 tre år ved medie- og kommunikasjonslinja hos Melsom videregående skole i Sandefjord. Det er han som har filmet og redigert alle de fem minutter lange episodene som nå skal sendes på den riksdekkende Matkanalen. På bloggen er det han som stort sett skriver innleggene.

23 års aldersforskjell var ingen hindring da vennskapet oppsto og de startet bloggen med lidenskapene de har til felles.

– Vi har snakket litt om det. Når man har felles interesser, blir man litt blind på alder. Men vi er på to forskjellige steder i livet. Han er småbarnspappa, mens jeg ikke har startet på utdannelsen min ennå, sier 20-åringen.

Drømmen er å jobbe med film- og Tv-produksjon på heltid. Episodene til Matkanalen er egenfinansiert, så det har blitt mye jobbing. I tillegg til heltidsjobb på Meny, har han redigert program på nettene og undervist på medielinja til Melsom videregående når han har hatt mulighet til det.

– Jeg flyttet til Nøtterøy for å få kortere vei til sjøen og fiskeplassene mine. Jeg er mye på Tjøme, og Tor Harald kommer fra Stord til meg for å fiske sjøørret, forteller Thor Oddvar.

En av plassene han fisker mye i Vestfold, er Fjærholmen på Nøtterøy.

– De andre er vel litt hemmelige.

Kommentarer til denne saken