Fra hjemmet sitt i Tolfsrudgrenda fikk Vatvedt og samboeren med seg flystyrten på Ekeberg. Vatvedt filmet også det hele.

– Vi så flyet komme over huset vårt, det hadde retning nordover. Plutselig tok det en bratt sving oppover, forteller Vatvedt.

Da fant han fram mobilen for å filme.

LES OGSÅ: Flyvraket tatt inn til undersøkelser etter styrt i Holmestrand

– Hørte det gå i bakken

– Det virket som om flyet skulle foreta en loop eller noe lignende, og jeg tenkte jeg skulle filme dette. Vi hørte motoren gå og gå mens flyet fortsatte med å stige bratt oppover, forteller han videre.

Men plutselig ble det stille.

– Plutselig hørte vi ikke motoren lenger. Det virket som om motoren hadde blitt kvelt. Deretter så vi flyet forsvinne bak noen trær og hørte det gå i bakken, forteller han.

Han løp da ut og ringte politiet.

– Da vi ringte politiet, virket det som om andre også hadde gjort det. Det virket veldig hektisk der.

LES OGSÅ: To personer omkom da småfly styrtet i Holmestrand

Han opplevde det hele som veldig dramatisk.

– Og spesielt i ettertid når vi nå vet at to personer faktisk omkom i denne flyulykken, så oppleves det hele som enda mer dramatisk og uhyggelig, sier Vatvedt.

– For tidlig å konkludere

Det er Horten politistasjon som har ansvaret for den videre politimessige etterforskningen av flyulykken på Ekeberg i Holmestrand.

Etterforskningsleder og politioverbetjent Jan Frode Johannessen ved Horten politistasjon, opplyser at det er foretatt vitneavhør i saken.

– Vi har gjennomført en rekke vitneavhør. Og det som har kommet fram her vil bli holdt sammen med det de tekniske undersøkelsene som Flyhavarikommisjonen står for, konkluderer med. Dette til sammen håper vi kan gi oss svaret på hva som har foregått forut for selve styrtet, sier Johannessen.

– Men foreløpig er det altfor tidlig å kunne si noe nærmere om dette, legger han til.