Kommunen offentliggjorde navn på omkommet etter flystyrten

TRAGISK ULYKKE: To personer mistet livet i flyulykken i Holmestrand tirsdag.

TRAGISK ULYKKE: To personer mistet livet i flyulykken i Holmestrand tirsdag. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det må ha vært en glipp i våre systemer. Det er bare å beklage.

DEL

(Jarlsberg Avis) Navnet på en av personene som omkom i flystyrten i Holmestrand ble tirsdag lagt ut på én av Holmestrand kommunes Facebook-sider.

Politiets operasjonsleder, Marius Knutsen, opplyser tirsdag kveld at politiet ikke vil gå ut med navnene på de to omkomne på nåværende tidspunkt.

Fungerende ordfører i Holmestrand, Ulf Sundling, synes det er veldig rart at kommunen offentliggjorde navnet på den avdøde.

– Det er politiets oppgave å gå ut med navn. Det er ikke vår. Jeg og rådmannen har vært klare på at det ikke er vår oppgave å identifisere noen av ofrene, sier han.

LES OGSÅ:   – Dette er en ulykke som preger lokalsamfunnet

Beklagelig

Sundling forteller at det er svært beklagelig at identiteten er kommet ut i kveld.

– Det må ha vært en glipp i våre systemer. Det er bare å beklage ovenfor familien som er berørt av dette. Dette skal jeg ta opp med rådmannen i morgen.

LES OGSÅ: – Man tenker worst case med en gang

Flere reagerte

Følgere av Facebook-siden har stilt spørsmålstegn ved oppdateringen der avdødes navn nevnes.

Siden har svart på henvendelsen ved å vise til det lokale idrettslagets sitt innlegg, hvor navnet også ble offentliggjort.

Det lokale idrettslaget bekrefter til avisa at de har fått tillatelse av familien til å gå ut med navnet til den avdøde.

Beklager hendelsen

Da avisa tok kontakt med rådmannen sent tirsdag kveld, undersøkte han umiddelbart hva som hadde skjedd. Ikke lenge etterpå ringte han tilbake.

– Det er ansatte hos meg som har tilgang til å legge ut på denne siden, men denne meldingen fjernes nå umiddelbart. Vi beklager veldig at dette har skjedd. Det er ikke en kommunes oppgave å gå ut med navn før de er frigjort av politiet, sier Hans Erik Utne, rådmann i Holmestrand kommune.

Ikke lenge etter var innlegget fjernet fra denne facebooksiden.

Artikkeltags