Urban stemning

Carl Christian koser seg sammen med pappa, Thomas Brekke, på Bare Barista. Det er planleggingsdag i barnehagen og det har ikke Carl Christian (3) noe imot. Alle foto: Caïssa Gjølberg

Carl Christian koser seg sammen med pappa, Thomas Brekke, på Bare Barista. Det er planleggingsdag i barnehagen og det har ikke Carl Christian (3) noe imot. Alle foto: Caïssa Gjølberg

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Et steinkast fra Bryggas pulserende folkehav samles småbarnsforeldre, studenter og ellers kresne kaffeelskere for å roe ned, i en ellers så hektiske hverdag.

DEL

Variantene er så mange. Espresso, cappuccino, kaffe mokka, marocchino, kafé fredsdo, macchiato, café-au-lait. Eller kanskje du foretrekker den gode, gamle svarte? Alle avtaler som har blitt avgjort over en kopp kaffe, vites ikke. Men at både en og to og tre verdensproblemer har blitt løst, skal man ikke se bort ifra. Det urbane kafélivet har kommet for å bli i Tønsberg.

I bakgården hos Bare Barista har formiddagsrushet startet for fullt. Det skåles i kaffe og hemmeligheter deles. En liten hjerteknuser sykler rundt på en knall rød trehjulssykkel. Han høster beundrende blikk.

– Det er planleggingsdag i barnehagen, så vi er her for kaffe og is. Også får jeg lest litt aviser, sier pappa, Thomas Brekke. Han har hele tiden ett øye på sønnen Carl Christian (3) og ett på den rosa næringsavisen.

Lille Mathilde er på oppdagelsestur i bakgården. Krabbende utforsker hun en helt ny verden. Plutselig spretter mamma Fride Lindstøl opp. Den unge oppdageren har tydeligvis funnet noe veldig spennende.

Rett over gata for Bare Barista ligger Babels. Unge og gamle, kvinner og menn oppdaterer dagens heldige samtalepartner om livet siden sist. Umulige treåringer, helgens festligheter og en forfremmelse på jobben er noe av informasjonen som deles og diskuteres. Og en og annen historie om hvor mye naboen snylter på skatten dukker naturligvis opp.

Innerst i lokalet, skjermet fra sladringen, sitter Stine Thabita Wilhelmsen (18). Med store hodetelefoner og en laptop synes hun Babels er det perfekte stedet å lese til eksamen.

– Dette er et perfekt sted. Jeg klarer ikke konsentrere meg hjemme og på biblioteket blir det for stille. Her sitter jeg å slapper av med en stille summing i bakgrunnen, forteller hun.

Vi avslutter dagens kafévandring på Tønsberg brygge. Byens siste tilskudd i kaféfamilien er Tollboden Mathus. Med muligens den beste beliggenheten skal de holde åpent i sommermånedene.

I skrivende stund skinner sola. Livet er herlig, dere!

Artikkeltags