Det som begynte som jakten på en verdensrekord kan nå ha blitt en lett tilgjengelig arena for grov hets og nettmobbing.

Politiets nettpatrulje – Kripos, skriver på sin Facebook-side at de i en periode har fått inn mange tip som en Facebook-gruppe ved navn «Inviter alle du kjenner til gruppen vi skal ta gruppe-rekord i mest folk».

Mange mennesker er blitt invitert, og ifølge Kripos er majoriteten barn og ungdom.

Etter å ha funnet en rekke kommentarer i gruppen som utarter seg som grov hets, med stygg språkbruk, går Kripos ut med en oppfordring til tenåringsforeldre: snakk med barna.

LES OGSÅ: – Voksne må skjønne hvorfor unge tar og deler nakenbilder, men de unge må forstå risikoen

Foreslår selvmord

Blant de mange kommentarene er det enkelte som kaller hverandre «stygge precum misfoster», og «pedo». Andre kommentarer antyder til at man oppfordrer folk til å ta selvmord.

– Disse kommentarene er ikke unødvendigvis ulovlig, men er det sånn vi vil ha det, skriver politiet på sin Facebook-side torsdag ettermiddag, og oppfordrer foreldre til å ta en prat med barna sine.

– Snakk med din ungdom om hvordan hun eller han oppfører seg på nettet.

LES OGSÅ: – Ikke bli sint når barna forteller om ekle ting de har opplevd på nettet

– Barn lærer av de voksne

Politiets oppfordring har skapt stor engasjement blant brukere på Facebook.

En bruker ved navn Jarle Kals foreslår at man bør ta tak i atferden blant voksne i sosiale medier, i første omgang. «De lærer av de voksne. Få fokus på hva voksne gjør og skriver på sosiale medier, så kan man klage på ungene etter det.»

En annen bruker, Barbro Sunniva Andresen betegner det hele som trist. «Håper ikke mine barn vokser opp og oppfører seg sånn.»

Finn Engen skriver at politiet bør rette oppmerksomheten mot politikere, og deres bruk av sosiale medier.

LES OGSÅ: – På profilbildet kan det se ut som verdens kjekkeste fyr. Ikke sjelden er det en helt annen person som står bak