Gå til sidens hovedinnhold

– Vi har ikke peiling

Artikkelen er over 8 år gammel

NØTTERØY: – Næringsutvikling er noe vi politikere har liten greie på, innrømmer Per Kristian Foss (H).

Erkjennelsen kom da den avtroppende stortingsrepresentanten gjestet Gründerhuset på Nøtterøy i går, som del av valgkampen. Der møtte Foss (63) lokale gründere som ikke bare har skapt sin egen arbeidsplass, men som også har ambisjoner om å vokse og skape jobber for andre.

– Nå har jeg sittet på Stortinget i 32 år, og i den tiden har jeg blant annet fulgt laksenæringen. For 30 år siden var det ingen av oss som hadde tippet at den i dag ville være eksportnæring nummer to i Norge. Det viser bare at man ikke kan bruke politikere til å spå hva vi skal gjøre etter oljen. Vi er ikke kompetente til å mene noe om det, sier Foss.

Ni bedrifter

Høyre-veteranen (63) var likevel klar på hva han mener politikerne kan gjøre noe med.

LES OGSÅ: Steinerskolen feiret 40 år

– Vi kan tilrettelegge bedre for næringslivet, og der har Høyre identifisert to områder vi vil prioritere. Det første er samferdsel og det andre er utdanning og forskning, sier Foss.

Ni bedrifter i oppstartsfasen er for tiden tilknyttet Gründerhuset på Nøtterøy, som holder til i Opturas lokaler i Harpunveien på Ramdal. Gründerhuset er et prosjekt i regi av Næringsforum Nøtterøy, i samarbeid med Tønsberg kommune. Gründerhuset ledes av Nøtterøy kommunes næringssjef Jonathan Hall og Tønsberg kommunes næringsrådgiver Trine Tenvik. Begge fungerer som veiledere for oppstartsbedriftene.

USIKKER PÅ HVA DU SKAL STEMME? Prøv velgerhjelpen!

Suksess i skolen

I tillegg til å møte representanter for flere av bedriftene i Gründerhuset, fikk den tidligere finansministeren høre om Nøtterøy videregående skoles erfaring med Ungt Entreprenørskap og ungdomsbedrifter. Skolen har lenge vært ansett som en av de beste i landet på dette området.

– Vår suksess med ungdomsbedrifter hadde ikke vært mulig å få til uten det gode samarbeidet med kommunen og lokalt næringsliv, kunne lektor Arild Nordahl Johnsen fortelle.

LES OGSÅ: Frykter testregime med Høyre

– Dette er utvilsomt noe vi bør få mer av i den norske skolen, sier Per Kristian Foss, som ikke vil utelukke at han kan tenke seg en ministerpost i en eventuell ny regjering.

– Jeg er ikke helt fremmed for tanken, men jeg forventer ikke å stå øverst på listen, sier Foss.
 

Kommentarer til denne saken