Beboere på Vallø måtte evakuere tidlig på morgenen

STOPP: Brannvesen og politiet sørger for at folk holder seg utenfor det evakuerte området på Vallø. Fra venstre: utrykningsleder Kenneth Stensrud, Kim Danielsen og Cato Skjelbred.

STOPP: Brannvesen og politiet sørger for at folk holder seg utenfor det evakuerte området på Vallø. Fra venstre: utrykningsleder Kenneth Stensrud, Kim Danielsen og Cato Skjelbred. Foto:

Av

Torsdag morgen varslet politiet at alle som bor nærmere enn en kilometer fra bombefunnet på Vallø, måtte evakuere. Rett før klokken halv tolv er evakueringen gjennomført, og forsvarets bombeeksperter kan starte undersøkelsene av bomben.

DEL

Da bombe-funnet ble gjort onsdag, ble alle arbeidere på stedet evakuert, torsdag måtte også alle beboere innen en radius av en kilometer fra funnet, evakuere.

– Grunnen til evakueringen i dag er at forsvaret skal undersøke bomben. Beboere vil få beskjed om når de kan flytte tilbake, mest sannsynlig i morgen kveld, skriver politiet på Twitter.

Gikk fra dør til dør

Området som måtte evakueres er:

Deler av Frølichs vei, Saltverksgaten, Glassverksgata, Carl 15 gate og området rundt Vallø kirke.

Kommunen skal ha sendt ut evakueringsvarsel i området, men på grunn av mulige mangler i varslingssystemet måtte brannvesen og politi gå gjennom det aktuelle området torsdag formiddag.

– Nå går vi fra dør til dør for å få folk ut av husene sine, sier operasjonsleder i Politiet Sør-Øst, Anne Meyer.

Hun forteller at politiet har fått endel kjeft på grunn av evakueringen i morgentimene.

– Jeg har forståelse for at folk synes det er fryktelig frustrerende ikke å kunne oppholde seg hjemme. Særlig på denne fridagen. Men dette gjør vi på grunn av befolkningens sikkerhet. En feilvurdering kan få store konsekvenser, sier hun.

For beboere som ikke har noe sted å reise til, er Slagen samfunnshus/Slagenhallen åpen fra kl. 0830.

Eksperter på plass

Brannvesenets utrykningsleder Kenneth Stensrud, Kim Danielsen og Cato Skjelbred er blant dem som holder uvedkommende borte fra området rundt Vallø.

– Ingen slipper inn, utenom dem som har en direkte oppgave med bombefunnet, sier Stensrud.

Operasjonsleder Anne Meyer forteller at bomben som ble funnet onsdag, ligger såpass dypt i bakken at det er vanskelig å vite noe før det er sjekket opp av spesialistene.

Klokken 11.28 melder politiet at evakueringen i Vallø-området er gjennomført og at det er flyforbud i luftrommet over.

– Forsvaret setter nå i gang med å undersøke bomben, og området vil være stengt helt fram til ny oppdatering fra personell som er involvert i saken kommer, skriver politiet på Twitter.

Ny evakuering vil skje når bomben skal håndteres.

Informasjon om dette bli gitt etter undersøkelsene.Artikkeltags