Ole III, ferja til Bolærne og Strømstad-ferja er innstilt på grunn av vinden

INNSTILT: På grunn av vinden blir Ole III liggende til kai.

INNSTILT: På grunn av vinden blir Ole III liggende til kai. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag er det ventet kraftig vind i Skagerrak. Flere fergeavganger er kansellert – blant annet Ole III og flere Color Line-avganger til Strømstad.

DEL

– Det vil blåse kraftig fra i morgen formiddag, og vinden kommer fra vestlig retning. Vindstyrken ville ligge mellom 20 og 25 sekundmeter. Vindkastene kan komme opp i 30 sekundmeter, sier vakthavende meteorolog, Mette Skjerdal ved Meteorologisk institutt til kristiansandsavisen Fædrelandsvennen.

– Ole III er innstilt fram til været blir bedre, sier skipper på den lille ferja over Husøysund.

Også ferje til Bolærne blir liggende til kai.

Torsdag kveld meldte flere fergeselskaper at de kansellerer avganger som følge av vinden. Color Line har kansellert flere avganger mellom Sandefjord og Strømstad og mellom Kristiansand og Hirtshals.

Her kan du se hvilke avganger som er kansellert.

– Det kan bli flere kanselleringer, men det har vi foreløpig ikke tatt noen avgjørelse på, sier salgs- og markedssjef Nina Moland Andersen i Color Line til NTB.

Kommunikasjonssjef Rikke Riise i DFDS, som seiler mellom Oslo og København, sier at de foreløpig ikke har noen indikasjoner på at de vil avlyse noen avganger på grunn av vinden.

– Kapteinen på Crown Seaways sier at skipet trolig vil ha avgang fra Oslo til planlagt tid fredag. Vi kan likevel ikke si noe med sikkerhet, så dette kan endre seg, sier Riise.

Artikkeltags