Forrige uke skrev Tønsbergs Blad om Kiwi på Gauterød i Tønsberg, hvor de hadde satt ut en handlevogn hvor kunder kunne donere varer til familier som ikke har mye fra før av. Da oppfordret butikksjef Mats Gundersen andre butikker til å gjøre det sammen.

Nå har Kiwi i Grønligata i Horten kastet seg på ideen. Butikken har inngått et samarbeid med den ideelle organisasjonen «Hjelp Oss Å Hjelpe», som videreformidler varene som blir samlet inn.

– Julen handler om mer enn å få gaver. Jeg mener at julen i like stor grad handler om å gi noe til andre. Ikke minst gi noe til de som har det ekstra tøft og kanskje til og med gruer seg til julen, sier butikksjef Klas Arild Roksvaag ved Kiwi i Grønligata.

Fylt opp på to dager

Fra handlevognen ble satt opp i butikken, til den var full tok det bare to dager. «Hjelp Oss Å Hjelpe» kom for å hente vognen og en ny ble satt opp. Det skal stå en handlevogn framme helt fram til julaften.

– Vi er ekstremt takknemlig for å kunne samarbeide med «Hjelp Oss Å Hjelpe» avdeling Vestfold, og håper samarbeide kan fortsette. De skal ha en enorm skryt for jobben de legger ned for å hjelpe andre, og vi på Kiwi Grønligata er bare glad vi kan bidra på en positiv måte.

(Saken fortsetter under bildet)

 

LES OGSÅ: Før jul skal «alle» hjelpe dem som sliter. Annichen ønsker at vi sprer desember-godheten utover resten av året

Oppfordrer til å gi julegaver

Nå har de også satt opp en juletre i butikken. Der kan kundene donere julegaver.

– En leke som ligger hjemme og ikke blir brukt, kan for eksempel være til stor glede for ett annet barn, sier Roksvaag.

Nå håper Roksvaag at andre blir inspirert, slik han selv ble, og gjør noe for å gi flere en bedre jul.

– Jeg utfordrer butikker i Horten og i resten av Vestfold til å ta kontakt med frivillige organisasjoner. Sammen kan vi faktisk gjøre en positiv forskjell, sier butikksjefen.

LES OGSÅ: Her går Tønsberg glipp av millioner hvert år