Må i retten etter ruskjøring uten gyldig førerkort

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen ble målt til snitthastighet på 144 kilometer i timen tidligere samme dag.

DEL

En mann i 50-årene må møte i Vestfold tingrett tiltalt for å ha kjørt i 144 kilometer i timen på en gjennomsnittsmåling på E18.

Målingen er foretatt over en strekning på litt under 2,5 kilometer ved Gulli, framkommer det i tiltalen.

Under samme kjøretur skal han ifølge tiltalen også ha kjørt uten å være tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom.

«Blant annet holdt svært kort avstand til forankjørende kjøretøy og akselererte opp igien i høy hastighet så snart forankjørende kjøretøy la seg over i høyre fil», påpekes det i tiltalen.

LES OGSÅ: Slått bevisstløs under krangel om 200 kroner (+)

Mannen er videre tiltalt for å ha kjørt bil i beruset tilstand. Samme dag, rundt åtte timer senere, skal han ha kjørt på E18 i Telemark påvirket av flere narkotiske stoffer. Han er følgelig også tiltalt for bruk av disse.

For sistnevnte kjøretur er mannen også tiltalt for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort.

Utover disse forholdene er mannen også tiltalt for å ha nasket en sjokomelk fra en dagligvarebutikk i Oslo i fjor høst. Det påpekes at straffskylden for dette punktet er liten, all den tid det gjelder en ubetydelig verdi.

Mannen må for disse forholdene møte i retten i slutten av april.

LES OGSÅ: Skyldte på kameraten etter ruskjøring og stakk av før rettssaken. Da han ble tatt på fersken igjen fikk politiet en overraskelse ... (+)

Artikkeltags