Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til vardebrenning for et oljefritt Lofoten

Artikkelen er over 4 år gammel

Ingebjørg Thorkildsen og Ann Norderhaug håper de som støtter saken kommer til Horten på vardebrenning.

Det er Natur og Ungdom sammen med Naturvernforbundet og Folkeaksjonen oljefritt Lofoten som står for arrangementet i en nasjonal aksjon. De vil skaffe oppmerksomhet rundt striden om det skal tillates oljeboring i fiskeområdene på Lofoten, Vesterålen og Senja, eller ikke, et aktuelt tema før stortingsvalget i år.

– Dette er noen av områdene med best skreifiske i hele landet, noe som gir store inntekter og arbeidsplasser i regionen. Derfor står vi sammen med fiskerne om å verne området mot oljeboring.

Det sier Ingebjørg Thorkildsen i Natur og Ungdom og Ann Norderhaug i Naturvernforbundet, i en pressemelding.

Tidlig lørdag kveld 11. mars på Rørestrand i Horten brenner de derfor en varde, og de som støtter kampsaken deres kan vise dette ved å stille opp. Å tenne varder er et gammelt tegn på fare, og interessegruppene bruker nå dette fordi de mener at de nevnte fiskeområder er truet av oljeindustrien.

– Natur og ungdom i Horten tok det første initiativet til å arrangere noe i Vestfold nå. Dette bør engasjere mennesker flest. Det handler om framtidig matproduksjon og hvilken vei vi skal ta framover, sier Ann Norderhaug fra Nøtterøy på telefon.

LES OGSÅ: Edvard (3) får brukte bursdagsgaver

– Vi må beskytte skreien, korallrevene og sjøfuglen

«Området er særlig utsatt for ulykker, da oljeplattformer må ligge tett på land på grunn av dypt hav. Lokale fiskere er svært bekymret for hva oljeboring midt i det verdensberømte skreifisket vil bety. 5 ganger i løpet av de siste 10 årene har planer om å åpne for oljeboring blitt stoppet, og organisasjonene er sikre på å vinne denne gangen også» står det i pressemeldingen.

– Man må jo skjønne at vi ikke kan risikere miljøødeleggelse og å skade fiskeriet i Lofoten. Å bore etter olje er risikabelt, og en ulykke her vil ha store konsekvenser. Vi må beskytte skreien, kaldtvannskorallrevene og sjøfuglen i området. Vi oppfordrer alle til å komme på vardebrenning 11. mars.

LES OGSÅ: – Jeg ville ikke at andre skulle ha det livet jeg har hatt (+)

Kommentarer til denne saken