Gå til sidens hovedinnhold

Sandra (19), Miriam (18) og Katrine (18) satser på kreativt design for hunder

Artikkelen er over 4 år gammel

Ungdomsbedriften «Pote Hundeutstyr» fra Melsom videregående har spesialisert seg i hundeutstyr. Det resulterte i gjeve priser.

– Det startet med at jeg drev på med fletting på hobbybasis selv, sier daglig leder Sandra Bjørnemo Robertsen. Hun forteller at de tre fant sammen etter at de lærte om naturforvaltning på skolen.

Designet til Pote Hundeutstyr er inspirert av en gave hun en gang fikk laget til seg. 

– Jeg synes det var så fint så jeg ville lage et selv. Pote-produktene er laget av paracord og fleece og holder god kvalitet. De er laget av et materiale som ikke råtner hvis det blir vått. Kundene kan også få lenkene i ulike farger om de vil, forteller Bjørnemo Robertsen.

LES OGSÅ: Dette synet møtte Gunn Heidi da hun luftet hunden sin

Tar tid

Hun innrømmer at produksjonen noen ganger er stressende.

– Vi lager alt sammen for hånd, og et bånd tar omtrent en time å produsere. Vi er i butikk i Horten, og når vi får store bestillinger kan det bli litt stress å produsere båndene ved siden av skolearbeidet, sier den unge bedriftslederen.

Med prisen for beste yrkesfaglige bedrift går Pote Hundeutstyr videre til å delta i NM for ungdomsbedrifter. Daglig leder Bjørnemo Robertsen er spent på resultatet, men sier at de tre jentene likevel har planer om å avvikle bedriften etter sommerferien.

– Vi skal alle sammen satse på utdanning, sier Bjørnemo Robertsen.

– Jeg tror vi vil fortsette med Pote Hundeutstyr på hobbybasis, og selge litt produkter i dyrebutikken i Horten. Det er jo så gøy og lærerikt, men det er nok ikke dette vi skal satse på, forteller Bjørnemo Robertsen.

 

Gode bidrag

Flere bedrifterungdomsbedrifter fra Vestfold fikk premier under utdelinga.

Disse Vestfoldbidragene vant priser under fylkesmessa

■ My Help fra Nøtterøy videregående skole stakk av med hele seks priser (1. plass i kategorien beste forretningsplan, 1. plass i kategorien beste innovative produkt, 2. plass for beste sosiale entreprenørskap, 2. plass for beste utstilling, 1. plass for beste salg- og service bedrift). I tillegg kapret de førsteplassen i kategorien beste ungdomsbedrift.

■ Elevene bak sandefjordsbedriften Strive endte på en annenplass for beste logo. I tillegg kom de på annenplass plass for beste reklamefilm.

■ Det gjorde også ungdomsbedriften Zolo som kom på andreplass i kategorien beste kundeopplevelse på nett. Også de går på Sandefjord videregående skole.

■ Simplify tok førsteplassen for beste kundeopplevelse på nett og beste markedsføring.

■ DexFlex fra Thor Heyerdahl videregående vant pris for beste forretningsplan, hvor de endte på en annenplass. I tillegg kom de på tredjeplass i kategorien beste utstilling og førsteplass i beste IA bedrift. De kom også på tredjeplass i kategorien årets ungdomsbedrift.

■ Swipe fra Færder videregående vant førsteplassen i kategorien beste reklamefilm.

■ Greenpack fra Nøtterøy videregående fikk pris for å ha best logo.

■ SEC fra Greveskogen videregående tok annenplass i kategorien beste innovative produkt.

■ Vermi fra Gjennestad videregående skole fikk pris som nest beste yrkesfaglige bedrift.

■ DocuFile fra Thor Heyerdahl videregående kom på annenplass i kategorien beste IA bedrift.

 

– Dette er priser som henger høyt og som viser at bedriftene har lært mye for å forstå hvordan man skal gå ut i markedet, forteller Thomas Heggertveit, daglig leder og rådgiver i Ungt Entreprenørskap Vestfold.

LES OGSÅ: Tollerne på Svinesund fant smuglervarer gjemt under fruktkasser

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.