Elsa Skarbøvik ble æresmedlem da KrF slo sammen fylkeslag

HEDRET: Elsa Skarbøvik har gjort en innsats for KrF i lokal og nasjonal politikk gjennom flere tiår. Lørdag ble hun første og hittil eneste æresmedlem av nye Vestfold og Telemark KrF.

HEDRET: Elsa Skarbøvik har gjort en innsats for KrF i lokal og nasjonal politikk gjennom flere tiår. Lørdag ble hun første og hittil eneste æresmedlem av nye Vestfold og Telemark KrF. Foto:

Partileder Knut Arild Hareide var ringside da de to fylkeslagene ble til ett sist lørdag, og utnevnte Tønsbergs Elsa Skarbøvik til æresmedlem av det sammenslåtte laget.

DEL

Skarbøvik representerte Vestfold og KrF på Stortinget i årene 1997 til 2005. Fra 1975 var hun i ti år kommunestyremedlem i daværende Sem kommune, de siste to årene også varaordfører. Hun satt også en periode i fylkestinget, var leder av Vestfold Kristelig Folkeparti i årene 1994 til 1998, politisk rådgiver i Utenriksdepartementet 1989 - 1990 og har hatt en lang rekke andre verv i KrF. Utnevnelsen fant sted under middagen etter årsmøtet, der Hareide var kveldens festtaler.

Mens striden om valg av regjeringspartnere delte KrF nesten på midten sentralt og lokalt, var det ingen uenighet om å slå sammen partiets fylkeslag i Vestfold og Telemark. Alle de 100 delegatene som var møtt frem, stemte for sammenslåingen, heter det i en pressemelding fra KrF.

LES OGSÅ: Sven Tore (Ap) og nesten alle de andre listetoppene er fra Telemark – satser på sjarmoffensiv i Vestfold

Bror-Lennart Mentzoni, lokalpolitisk veteran fra Sandefjord, ble enstemmig valgt til fylkesleder. Med seg som nestledere får han to telemarkinger: Sigrid Haukvik fra Midt-Telemark KrF og Magnar Kleiven fra Nissedal.

Ble med i styret

Benedichte Lyngås fra Re, Arne Aarsland fra Nøtterøy og Ole Jacob Stakkestad fra Arnadal er medlemmer av det nye fylkesstyret, det samme er Zvonimir Vojtulek fra Horten og telemarkingene Aadne Røilid fra Drangedal og Unni Madsen fra Nome.

Også KrF Kvinner har fått ny fylkesleder, nemlig Britt Helene Martinsen fra Sandefjord, som får med seg Laila Eliassen fra Tjølling som nestleder og Grethe Trovi Duesund fra Notodden som styremedlem.

Det nye fylkeslagets eneste stortingsrepresentant er Geir Jørgen Bekkevold, valgt fra Telemark, men opprinnelig vestfolding fra Nykirke. Han var politisk hovedtaler på det konstituerende årsmøtet. Hans Edvard Askjer fra Telemark er forlengst nominert til toppkandidat ved høstens felles fylkestingsvalg, med Lina Bringsli fra Skjee på annenplass og Muctarr Koroma fra Nøtterøy som nummer tre.

 

Artikkeltags