Ulv trolig oppdaget i Sandefjord

Øystein Eriksens viltkamera i Kodalveien i Sandefjord har trolig tatt bilde av en ulv.

Øystein Eriksens viltkamera i Kodalveien i Sandefjord har trolig tatt bilde av en ulv. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

SANDEFJORD: Øystein Eriksen sikret seg bilde av en svært sjelden gjest i Vestfold.

DEL

– Jeg skvatt da jeg gikk gjennom bildene på kameraet, forteller Øystein Eriksen, leder av jaktutvalget i Sandefjord jeger- og fiskeforening, til tb.no.

Han og jaktlaget plasserte tidligere i september et viltkamera i Kodalveien i Sandefjord. Jaktlaget drev på med åtejakt på rev i området, men jaktlaget hadde ikke regnet med at andre dyr enn rev og grevling ville dukke opp.

– Vi la ut åte og satte opp et viltkamera. Vi fikk en del bilder av rev og grevling, men plutselig dukket det opp seks-syv bilder av et dyr vi ikke er vant til å se. Jeg var rimelig sikker på at det ikke var en hund, for det er veldig stor forskjell på størrelsen. Det måtte være en ulv, forteller han.

LES OGSÅ: Langer ut mot rovviltnemnda

Statens naturoppsyn bistår jaktlaget

Ulv i Vestfold er svært sjeldent. Sist gang en ulv ble oppdaget i Vestfold var i Lardal i mars i år. Ulven ble skutt av et jaktlag og var trolig den første ulven som ble skutt i Vestfold på over hundre år. Dyret som ble fanget opp på Eriksens viltkamera har imidlertid ikke blitt identifisert enda.

Eriksen valgte derfor å ikke gå ut med historien før han hadde forhørt seg med Statens naturoppsyn. De undersøkte stedet i ettermiddag.

– Vi har undersøkt stedet og forsøkt å finne spor. Nå vil vi ta en runde med ekspertene og høre hva slags dyr de tror dette er, forteller Espen Marker i Statens naturoppsyn i Skien til tb.no.

– Men er det sannsynlig at det kan være en ulv?

– Det kan se sånn ut, men det får ekspertene avgjøre, forteller Marker.

LES OGSÅ: Ulv skutt i Vestfold

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.