Gå til sidens hovedinnhold

Gode utsikter for FRI-prosjektet

Artikkelen er over 6 år gammel

I fjor måtte det innsats til. I år ligger FRI-prosjektet allerede godt an til å motta statlig støtte for neste år.

VESTFOLD: Flere jobbet i fjor hardt for å få statlig støtte til FRI-prosjektet Kirkens Bymisjon i Tønsberg driver for hardbarkede kriminelle.

I år er FRI-prosjektet allerede trukket fram av barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne i forslaget til statsbudsjett for 2015.

– Det er strålende at vi får dette signalet allerede i dag. Det er vi fornøyde med, sier daglig leder Anders Pladsen i Kirkens Bymisjon i Tønsberg.

Vil fortsatt gi støtte

Målet med FRI er at en person som soner dom i fengsel lykkes i rehabiliteringsarbeidet og kan leve et liv uten rus og kriminalitet etter soningen. Målgruppen er innsatte som er gjengangerkriminelle i Vestfold og selv ønsker å gjøre en innsats for å endre livet sitt.

I 2014 mottok FRI i Tønsberg én million kroner i ekstrabevilgning over statsbudsjettet.

«Departementet føreslår å føre vidare ordninga med å gi direkte tilskot til tiltaka Barnas stasjon, pilotprosjektet FRI og Ferie for alle i 2015. Tilskot må likevel vurderast på bakgrunn av søknadar frå dei nemnde tilskotsmottakarane» står det i forslaget til statsbudsjett i kapittelet for barne- og ungdomstiltak.

Ønsker mer robust drift

– Vi kommer til å søke og begynner å jobbe med det ganske snart, sier Pladsen.

Bymisjonen har i år budsjettert med 3,8 millioner kroner for å drifte prosjektet, noe som er i minste laget ifølge Pladsen.

– Vi kommer til å jobbe for å øke inntektene slik at vi kan drive på en mer robust måte, sier han.

Av de tretten som har deltatt i FRI-tiltaket siden starten i januar 2012, er 71 prosent i dag både rus- og kriminalitetsfri. Det kan ha spart samfunnet for flere titalls millioner kroner.

LES OGSÅ: – De svake får regningen

– En seier

Stortingspolitiker Morten Stordalen (Frp) fra Re er begeistret for FRI og jobbet i fjor sammen med Kårstein Eidem Løvaas (H) i familie- og kulturkomiteen for å få gjennom årets bevilgninger til prosjektet.

– Når FRI i år er nevnt med navn i budsjettet, mener jeg det er en seier. Det viktigste i prosjektet er å få folk fra kriminalitet og tilbake til utdanning, jobb og familie, sier Stordalen.

Totalt har Regjeringen foreslått å bevilge 114,9 millioner kroner i posten «Nasjonal tilskotsordning mot barnefattigdom». Det er en økning på nær fire millioner kroner fra året før.

LES OGSÅ: Anonym bedriftsleder gir en halv million kroner

Kommentarer til denne saken