Gå til sidens hovedinnhold

Jobber for at bussrutetilbudet ikke skal rammes

Artikkelen er over 6 år gammel

Unibuss satser på at storbrannen, som rammet 13 busser, ikke vil gå utover rutetilbudet mandag. Men det avhenger av noen usikkerhetsmomenter.

STOKKE/TØNSBERG: Da bussbrannen på Borgeskogen i Stokke var et faktum, ble det kjørt flere busser fra Oslo til Tønsberg. Dette, i kombinasjon med at flere busser vanligvis blir stående nå i høstferien, har gjort at hendelsen ikke har påvirket det vanlige rutetilbudet så langt.

– Nå har vi full kontroll, sier driftssjef Jack Larsen i Unibuss.

Den kontrollen håper han å beholde også mandag, når passasjertrykket kommer i gang for fullt igjen etter ferien. Det er hovedsakelig rutebussene som har gått med i brannen.

Rutene 120, 124 og 130, som går til og fra Re, Andebu og Stokke, er hardest rammet.

Må opprustes

I løpet av førstkommende helg vil det, ifølge Larsen, komme minst ti erstatningsbusser til. Unibuss satser på at de rekker å installere betalingsautomater og billettmaskiner i disse samme helg. Det avhenger av nok utstyr og raske installeringer på verksted.

– Jeg har hørt at Vestviken Kollektivtrafikk (VKT) har nok billettmaskiner, så jeg tror vi skal være oppe å gå førstkommende mandag, sier Larsen.

Han opplyser at ny buss koster rundt to millioner kroner stykket. Av de 13 bussene som brant ut, var det kun én ny. Om Unibuss går til innkjøp av nye busser, er det foreløpig ikke tatt stilling til.

– Det er ganske kort tid igjen av anbudskontrakten for Tønsberg-distriktet. Den går ut 30. juni 2016, så vi får se hva det blir til, sier Larsen.

LES OGSÅ: – Det var sjokkerende

Gjennomgår overvåkingsvideoene

– Vi har videoopptakene, men er ikke ferdige. Vi har så langt ikke sett noe som tyder på at noen har tent på, sier Tønsbergs krimsjef Knut Erik Ågrav i Vestfold politidistrikt.

Politiet gjennomgår overvåkingsvideoene fra litt før de siste bussene ble parkert, antakeligvis rundt klokken 23.40 mandag kveld, og fram til litt etter brannen. Unibuss hadde totalt 20 busser parkert på Borgeskogen i Stokke. 13 av bussene ble totalskadet i brannen.

Selskapet kan ikke fjerne bussvrakene før politiet har frigitt dem.

Leter etter uvedkommende

– Vi er mest interessert i unormal bevegelse inn og ut fra området. Vi har avhørt bussjåfører som har parkert de siste bussene. Det er ikke så mange vitneavhør igjen, sier Ågrav.

Teknikere undersøkte bussene tirsdag, men skal gjøre flere undersøkelser, ifølge Ågrav. Tirsdag var fortsatt mange av delene varme.

– Om det ikke dukker opp en åpenbar brannårsak, vil vi se om vi kan bekrefte eller utelukke at det har vært noen annen brannårsak enn teknisk. For om det er en teknisk årsak, er det ikke sikkert vi kan bevise det. Det ser vi ofte i utbrente biler. Vi finner mange kortslutninger i motorrommet, men det er ikke lett å si om de skjedde før eller etter brannen, utdyper Ågrav.

LES OGSÅ: Videoopptak kan gi svar

Kommentarer til denne saken