– Vi har ingen å miste

STILLE MARKERING: Fakkeltoget gikk fra Skjee kirke, ned til E18 og tilbake. Alle foto: Per Gilding

STILLE MARKERING: Fakkeltoget gikk fra Skjee kirke, ned til E18 og tilbake. Alle foto: Per Gilding

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: 5 drepte. 26 hardt skadet. 413 lettere skadet.

DEL

Det er de dystre trafikkulykkestallene for Vestfold i 2012.

Søndag ettermiddag ble de drepte og skadde minnet i den årlige minnemarkeringen «Lys til ettertanke». Fem lyssøyler ble satt opp langs E18 ved Skjee kirke, sammen med hundrevis av fakler.

– «Lys til ettertanke» arrangeres for å vise at vi bryr oss og i dyp respekt for alle dem som har fått livene sine totalt forandret på grunn av en trafikkulykke, sa distriktssjef i Trygg Trafikk Vestfold, Mette Magnussen.

– Det er opp til hver og én av oss å få ned tallene, sa fylkesmann Erling Lae i sin appell, før de fremmøtte gikk stille og rolig i fakkeltog fra Skjee kirke, ned til E18 og tilbake.

Mistet tvillinger

Fredag 16. januar 2009 fikk Wenche Charlotte Hansen fra Østfold den ufattelige beskjeden. Tvillingguttene hennes var omkommet i en trafikkulykke. De ble 19 år gamle.

Under gårsdagens markering delte hun sin historie.

– Smerten, sorgen og savnet er blitt en del av meg. Ved å fortelle min historie håper jeg at jeg kan bidra til at man reflekterer over livet, over hva som er betydningsfullt og tenker på konsekvensene av valgene vi gjør.

– Jeg vil komme med en appell til alle som driver med forebyggende arbeid. Ha tro på at du kan bidra og håp om at du kan bidra til å gjøre en forandring. Vi har ingen å miste.

LES OGSÅ: Færre mistet livet i trafikken i 2011

Skrøt av Vestfold

Også samferdselsminister Marit Arnstad deltok i markeringen.

– Det er mange som føler skyld etter trafikkulykker. Det er mange som spør seg som det er noe de kunne gjort annerledes. Som samferdselsminister vet jeg at jeg har et stor ansvar. Vår visjon er null drepte i trafikken. Hver måned blir vi minnet på at vi ikke klarer å oppfylle denne visjonen. Likevel er det et viktig mål å ha, sa statsråd Marit Arnstad i sin tale i kirken.

Statsråden skrøt samtidig av det arbeidet som gjøres for å bedre trafikksikkerheten i Vestfold.

– Det er et stort og stødig engasjement i Vestfold. Det er viktig at antall ulykker går ned, selv om det er en mager trøst for dem som har mistet noen. Jeg vil likevel oppfordre alle som er her i dag til å fortsette arbeidet for å bedre trafikksikkerheten, hver på sin måte.

Markeringen «Lys til ettertanke» ble arrangert for 19. gang i år.

Artikkeltags